BRUSSELS, BELGIUM - OCTOBER 5 : Crisis in the MR : Georges Louis Bouchez pictured before the meeting of the political bureau of the MR concerning the presidency of Georges Louis Bouchez October 05, 2020 in Brussels, Belgium, 5/10/2020 ( Photo by Christophe Licoppe / Photonews

Uncategorized

Georges-Louis Bouchez: “Marc Van Ranst beslist niet over heropening terrassen.”

Wannes Neukermans

Vrijdagnamiddag zal het overlegcomité een beslissing maken over de heropening van de terrassen. Dat lijkt vooralsnog een lastige bevalling te worden. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez gooit nu alvast wat olie op het vuur.

Vrijdagochtend reageerde vrijdagochtend in La Dernière Heure op viroloog Marc Van Ranst. Hij riep eerder al op om de heropening van de horeca uit te stellen. “Het is niet Marc Van Ranst die daarover beslist. En gelukkig maar”, aldus Bouchez. “Ja, de terrassen gaan open op 8 mei”, klonk het resoluut. Volgens de MR-voorzitter moet het sluitingsuur ook zo laat mogelijk liggen. Want: “Ik zie liever mensen op een terras zitten, dan dat ze gaan picknicken in een park waar niets controleerbaar is.”

Het is niet de eerste keer dat Bouchez en Van Ranst in de clinch gaan met elkaar. Zo hadden ze in het verleden al een discussie over de vergoeding die de virologen (al dan niet) opstreken voor hun werk tijdens de coronacrisis.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Georges-Louis Bouchez: “Marc Van Ranst beslist niet over heropening terrassen.””

  1. Keizer Van Ranst heeft zich er niet tegenaan te bemoeien. Maar hij ziet het einde van de niet langer vol te houden maatregelen naderen, en realiseert zich maar al te goed dat de forse zakgelden die hij nu ontvangt (oa media optredens en interviews, adviezen en “wijze” raad aan overheid, het maken van pro-vaccinatie en pro-test propaganda voor de farmaceutische industrie) ook hun einde naderen. En ieder briefje van duizend euro is mooi meegenomen, nietwaar?

Plaats een reactie

Delen