Een politiewagen. Foto Shutterstock.

Een politiewagen. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Gevangenis Dendermonde kampt met corona: volledige lockdown

Ruben Notteboom

7 gevangenen en 12 personeelsleden van de Dendermondse gevangenis hebben positief getest op het coronavirus. Daarom moet de penitentiaire instelling van Dendermonde nu dicht. Bezoekers mogen daarom niet meer binnen en 36 gedetineerden moeten in quarantaine.

Het virus kon zich snel verspreiden in de keuken. Gezonde gevangenen kwamen daar in contact met besmette medegevangenen. Daarom gaat de volledige instelling in lockdown. Dat betekent dat bijvoorbeeld bezoek niet meer mag en men in quarantaine moet. Daarnaast worden regels rond douchen en wandelen verstrengd.

Geen bezoek, activiteiten geschrapt

Bepaalde activiteiten worden volledig geschrapt. Onderzoeksrechters moeten beklaagden naar een andere gevangenis sturen uit voorzorg. De lockdown heeft dus vergaande gevolgen, niet alleen voor het dagelijkse leven van de gevangenen.

Het is de eerste keer sinds het begin van de gezondheidscrisis dat de gevangenis van Dendermonde in lockdown moet. Andere gevangenissen werden wel al eerder getroffen. Zo werd de gevangenis van Hasselt eerder zeer zwaar getroffen.

Dendermonde niet de eerste gevangenis die getroffen is

Begin maart bleek dat 10% van alle gevangenen in Hasselt corona had. In Dendermonde ziet de situatie er nog niet zo ernstig uit. Volgende week worden alle gevangenen getest om te zien wie gezond is en niet. Tot dan moeten ze allemaal in lockdown blijven. Het gaat om een 200-tal personen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Gevangenis Dendermonde kampt met corona: volledige lockdown”

Plaats een reactie

Delen