Gevangenisstraf met uitstel voor 30-jarige pooier die seks had met minderjarige meisjes

Foto: Illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Gevangenisstraf met uitstel voor 30-jarige pooier die seks had met minderjarige meisjes

Kristof Luypaert

Een dertiger uit Vilvoorde is vrijdag door de Brusselse correctionele rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van 35 maanden met probatie-uitstel. Hij had via internet contact gezocht met vier minderjarige meisjes en hen ertoe aangezet naaktfoto’s uit te wisselen en seksueel getinte gesprekken te hebben. Het jongste slachtoffer was pas 13 jaar oud. Twee van de meisjes, 14 en 16 jaar oud, prostitueerden zich. Met hen had de dertiger ook seks.

De feiten speelden zich af tussen 2015 en 2018. In die periode zocht de dertiger, T., via chatboxen op het internet in contact met vier minderjarige meisjes. Eerst won hij langzaamaan hun vertrouwen. Eenmaal dat gebeurd was, namen de gesprekken een seksuele ondertoon aan. Uiteindelijk kreeg hij zijn minderjarige slachtoffers zover dat er naaktfoto’s werden uitgewisseld.

Met twee van de meisjes, 14 en 16 jaar oud, die zich ook prostitueerden, had de man ook seks. Van het jongste meisje was T. enkel één van de ‘klanten’ maar bij het tweede wierp hij zich ook op als een soort pooier, en ronselde hij ook klanten.

Advocaat verdachte: “Hij zat in een moeilijk einde van een relatie en wou zich een soort ‘reddersrol’ aan meten”

Vrijwel meteen na zijn arrestatie in 2018 nam T. contact op met I.T.E.R. (Centrum voor Preventie, Begeleiding en Behandeling van Seksueel Grensoverschrijdend Gedrag, nvdr.), waar hij nog steeds in behandeling is.

“Mijn cliënt was geen seksueel roofdier dat op zoek was naar slachtoffers”, pleitte de advocaat van T. “Hij zat in een moeilijk einde van een relatie met een jeugdliefde en probeerde zich beter te voelen door zichzelf een soort ‘reddersrol’ aan te meten tegenover die meisjes. Dat alles was natuurlijk volledig fout, maar hij besefte niet meer wat hij eigenlijk allemaal schreef en deed.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

6 gedachten over “Gevangenisstraf met uitstel voor 30-jarige pooier die seks had met minderjarige meisjes”

  1. De advocaat bepaalt de wet niet, die geeft iedereen mits eerste veroordeling (zonder geweld) een mogelijkheid tot uitstel, werkstraf en/of voorwaardelijk…
    Soms is het handig de wet te kennen om te weten op wie je boos moet worden.

  2. Advocaat verdachte: “Hij zat in een moeilijk einde van een relatie en wou zich een soort ‘reddersrol’ aan meten”

    Hoe kunnen die advocaten hun toch steeds verlagen tot van de pot gerukte uitspraken die even lachwekkend zijn als beschamend…

Plaats een reactie

Delen