Jean-Marie Dedecker. Foto Photonews.

Jean-Marie Dedecker. Foto Photonews.

Uncategorized

Gouverneur West-Vlaanderen wil federale politie naar Middelkerke sturen indien terrassen er vroeger openen

/

Carl Decaluwé, gouverneur van West-Vlaanderen, heeft afwijzend gereageerd op de aankondiging van Middelkerks burgemeester Jean-Marie Dedecker dat hij horeca-terrassen zal laten openen op 1 mei. “Dan zal de federale politie optreden”, waarschuwt Decaluwé. Het parket bevestigt dat horecazaken die vervroegd openen vervolgd zullen worden.

Enkele dagen geleden en voorafgaand aan het Overlegcomité zei Jean-Marie Dedecker de horeca-terrassen in zijn gemeente hoe dan ook te laten openen op 1 mei, wat het Overlegcomité daarover ook zou beslissen. Die datum werd enkele weken geleden immers al vastgelegd, maar het Overlegcomité van gisteren kwam daarop terug. De opening van horeca werd één week uitgesteld voor terrassen, en twee weken voor binnenhoreca.

Dedecker blijft echter bij zijn standpunt en wil de terrassen in Middelkerke laten opengaan op 1 mei. West-Vlaams gouverneur Carl Decaluwé fluit hem terug en kondigt controles en straffen aan indien Dedecker toch laat begaan. “Een burgemeester hoort de beslissing van het Overlegcomité uit te voeren”, aldus Decaluwé. “Indien die ervoor kiest om terrassen die tegen die beslissing in geopend zijn te gedogen, dan kan men niet anders dan federaal ingrijpen. Dan zal de federale politie optreden. Het zijn de horeca-uitbaters die dan een fikse boete zullen krijgen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




19 gedachten over “Gouverneur West-Vlaanderen wil federale politie naar Middelkerke sturen indien terrassen er vroeger openen”

  1. Mijnheer de Caluwe is een niet verkozen persoon die na een mislukte politieke carrier een vet betaalde baan kreeg van zijn broodheren van CD&V. Die man met echte dictoriale trekjes komt ons en vooral een verkozen burgermeester en parlementslid vertellen dat hij de federale politie gaat sturen naar Middelkerke. Mensen in wat voor land leven we.

  2. Waar staat het bepaald dat het overlegcomittee deze macht heeft? Federale politie sturen…. het lijkt wel of we in Spanje leven. Wat een dictatuur seg!
    VL Onafhankelijk!

  3. Decaluwé, is dat niet de autocraat die drones ging inzetten om tweede-verblijvers te betrappen tijdens de eerste golf? Kan zo’n clown afgezet worden? Dedecker argumenteert zijn standpunt. Decaluwé heeft als enige tegenargument de inzet van de federale politie. Ongelooflijk zwak.

  4. We hebben hier dus de situatie: regering gaat debat in het Parlement uit de weg (De Croo heeft letterlijk gezegd dat hij “dit risico” niet wou nemen) en legt éénzijdig maatregelen op waar eigenlijk geen enkel draagvlak meer voor is.
    Dedecker heeft volstrekt gelijk: op terrassen in open lucht is er geen risico op verspreiding van het virus. De cijfers bewijzen het, toen in juni van vorig jaar de horeca terug open mocht had dit geen enkel impact op de coronacijfers, en toen mocht men nog binnen zitten.

  5. Carl De Caluwé is iemand die zonder competentie of populariteit aan het mandaat van gouverneur is geraakt.
    Zijn optreden vol bravoure dient als camouflage voor het angstige kleine jongetje dat hij altijd gebleven is.
    Als hij zijn mond opendoet zie je dat hij zelfs bang is voor de tandarts.
    Dat zijn we allemaal wel een beetje maar “iet of wa vent” weet dat je daar door moet.
    Uit pure angst blijft de Carl echter met een rot gebit rondlopen…

  6. Hielenlikker Decaluwe kan na een lang verblijf onder z’n steen alleen nog maar wereldvreemd reageren. De federale politie tegen de gemeentepolitie. Het summum van mensen en groepen tegen elkaar opzetten. De big reset en build back better zijn wel geslaagd. Geen burgeroorlog maar politie oorlog.

  7. De gouverneur is niet bevoegd om politie op pad te sturen. Dit is ofwel de taak van de burgemeester zelf ofwel federaal van de minister van binnenlandse zaken. Tobback was daar een goed voorbeeld van lang geleden.

  8. Ik koop ieder exemplaar sinds 1998. Kan helaas geen abo nemen want een vriendin heeft een tijdschriftenwinkel. Ze houdt het Pallierke voor me vast, een 3-tal Duitse magazines, een 3-tal Franse magazines en 5 Britse magazines, Ben dus afhankelijk van haar. Heb dus niet alle extra’s op deze uitstekende site.

  9. Jean-Marie de Decker, waarschijnlijk de enige politieker met ballen.veel beter dan al die nep en onbekwame politiekers.die ons eens zo mooie landje naar de afgrond brengen.

  10. Een uitgerangeerd politicus van de inmiddels herschilderde CVP , gepistoneerd en geparachuteerd to politiek benoemd “ambtenaar” met chauffeur op ONZE kosten van Belastingbetalende Economische Productieven tot het BNP , zonder het allerminste basisdemocratisch verleend mandaat zoals wel gegund aan de geniale, democratisch verkozen J.M. Dedecker, dergelijke “ambtenaar” zal dan eens “de wet gaan stellen” in onze tricolore scherts democrazy Belzeike ! Hoogste tijd om dat volkomen overbodig échelon der Provincie af te schaffen, we zijn echt wel geëvolueerd sinds Napoléon ! De schunnigste mop is wel dat “gouverneurs politiek neutraal zijn”(sic). Dan hoor ik toch liever die ouderwetse kindermop van “Pudding en Gisteren” die op een bokaaltje “sterk water” in Bokrijk te bewonderen valt.

  11. JMDD is één van de enige politici die “vrank en vrij ” durven zeggen wat een zeer groot deel van de bevolking denkt . Hij is één van de enige politici die niet laf en hypocriet is . Je hoeft het met hem niet altijd eens te zijn , maar hij verdient alle respect omdat hij weer eens één van de enige politici zijn die het parlementair doet als een gekozene des volks en zich niet laat ringeloren door partijpolitiek . Dat is ook de reden waarom de media en al die andere “would be ” politici zo een hartsgrondige hekel aan hem hebben . Hij houdt hen een spiegel voor .

  12. De dictatuur wordt steeds erger. Met wil de CoronaGestapo afsturen naar terrassen in Middelkerke. Het risico op besmetting is daar quasi nihil. Iedere vorm van verzet tegen de onzinnige maatregelen zal in de kiem gesmoord worden met torenhoge boetes en desnoods met geweld. Hoe diep kan een overheid zinken in onderdrukking en malafide regeltjes?

Plaats een reactie

Delen