Griekenland zet deuren voor toerisme open vanaf 14 mei

Foto: illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Griekenland zet deuren voor toerisme open vanaf 14 mei

Kristof Luypaert

Terwijl de Belgische regering op dit moment nog geen duidelijke timing voor een exit-strategie communiceert heropenen diverse Europese landen hun economie. Maar ook voor het toerisme is er opnieuw iets om naar uit te kijken. Vakantiegangers uit EU-landen kunnen vanaf 14 mei zonder een quarantaineverplichting naar Griekenland reizen.

Dat nieuws maakte de Griekse viceminister van Toerisme, Sofia Zacharaki, maandag bekend. Reizigers zullen weliswaar ofwel gevaccineerd moeten zijn, of een negatieve PCR-test moeten voorleggen, zei ze op de zender Skai.

De regeling zal ook gelden voor enkele andere landen, zoals Servië en Groot-Brittannië. In het VK heropende vandaag de Britse samenleving grotendeels en zijn pubs en restaurants opnieuw open.

Toerismesector vertegenwoordigt één vijfde van Griekse economie

Athene schafte eind maart al de quarantaineplicht af voor bezoekers uit Israël. Zij moeten enkel een officiële bevestiging in het Engels voorleggen dat ze een coronavaccin hebben gekregen.

Bovendien moeten veertien dagen verstreken zijn na de tweede vaccinatie. Ook moeten ze een negatieve PCR-test voorleggen die niet meer dan 72 uur oud mag zijn. De Griekse regering maant de EU al sinds het begin van het jaar aan om een Europees vaccinatiepaspoort te ontwikkelen.

Op die manier wil Athene de Griekse toerismesector redden, die normaal een vijfde van de Griekse economie vertegenwoordigt. Griekenland hoopt dat dat paspoort er tegen juni is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “Griekenland zet deuren voor toerisme open vanaf 14 mei”

  1. Zo’n paspoort is eigenlijk gedwongen vaccinatie. Dat kan men gewoon niet verplichten. Het is niet alleen tegen alle mensenrechten en doet inbreuk aan uw medische privé gegevens: de eerste de beste kroegbaas of douanebeambte krijgt inzicht in uw medische gegevens. Maar erger nog: géén enkel vaccin heeft van het EMA een definitieve goedkeuring gekregen, alleen maar een voorlopige! De vaccins zitten nog amper in het derde stadium van onderzoek. Er is nauwelijks iets bekend over bijwerkingen op korte termijn, laat staan op middellange en lange termijn. Waarbij we denken aan DNA-veranderingen, leukemie, ernstig verstoord auto-immuunsysteem, en wat doet het met zwangere vrouwen? Gevaccineerden zijn gewoon proefkonijnen.

Plaats een reactie

Delen