Germany, Berlin - January 16, 2021.First CDU digital party convention. Armin Laschet.

Uncategorized

Grootste deel van CDU-top steunt voorzitter Laschet als nieuwe bondskanselier

Wannes Neukermans

De meerderheid van de Duitste christendemocraten CDU steunt de kandidatuur van voorzitter Amin Laschet als kandidaat-bondskanselier voor de verkiezingen van september. Huidig CDU-bondskanselier Angela Merkel is geen kandidaat om zichzelf op te volgen na de Bondsdagverkiezingen.

Naast Laschet is ook Markus Söder, minister-president in Beieren en voorzitter van zusterpartij CSU, wilt kandidaat-bondskanselier worden voor de Union, de gezamenlijke lijst van CDU en CSU.

De partijtop heeft echter nog geen definitieve keuze gemaakt. Die keuze was ook nog niet onmiddellijk gepland. De top van de CDU en de CSU hopen binnen de week tot een gezamenlijke oplossing komen.

Nauwe samenwerking tussen CDU en CSU

“We vinden Laschet buitengewoon geschikt en hebben hem gevraagd nu met Markus Söder te bespreken hoe het verder moet.”, aldus deelstaatpremier van Hessen, Volker Bouffier over de vergadering van de partijtop. “De uitdaging is zo groot dat we dat alleen samen kunnen doen”, aldus Bouffier, verwijzend naar het beheer van de coronapandemie en de Europese situatie. “We menen dat de Union dat het beste kan. Maar dat kan ze enkel als CDU en CSU heel nauw samenwerken en we ze in een heel goed proces samen ten einde brengen.”

Amin Laschet (60) is minister-president van de Duitste deelstaat, Noordrijn-Westfalen. Hij werd begin dit jaar met een nipte overwinning CDU-voorzitter. Waarnemers vermoeden echter dat hij niet genoeg steun heeft om kandidaat-bondskanselier te worden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Grootste deel van CDU-top steunt voorzitter Laschet als nieuwe bondskanselier”

Plaats een reactie

Delen