Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

Hackers verkrijgen persoonlijke gegevens van 533 miljoen Facebookgebruikers

Simon Segers

Op een hackersforum zijn de gegevens van zo een 533 miljoen Facebookgebruikers gelekt, dat meldt Business Insider. Het zou gaan om persoonlijke gegevens zoals volledige namen, telefoonnummers, locatiegegevens, e-mailadressen en andere informatie. Facebook heeft voorlopig nog niet gereageerd op het incident.

https://twitter.com/UnderTheBreach/status/1378314424239460352

De gelekte data is afkomstig van gebruikers uit 106 verschillende landen, waaronder 11 miljoen in het VK en ruim 3 miljoen uit België. Business Insider heeft geverifieerd of de gegevens kloppen en bevestigt de echtheid. Alon Gal is technisch directeur bij Hudson Rock, een firma die specialiseert in verdediging tegen ‘cybercrime’. Hij ontdekte in januari al dat de gegevens op een hackingforum ter betaling verkrijgbaar waren.

Misbruik

Gal meldt ondertussen op Twitter dat al de gegevens op datzelfde forum gratis beschikbaar zijn gesteld. Hij waarschuwt voor de gevolgen: “Een database van dit formaat bevat de private informatie, zoals telefoonnummers, van vele Facebookgebruikers. Dit kan zeker leiden tot mensen met kwade bedoelingen die hier misbruik van gaan maken en hacks gaan proberen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen