Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Foto ter illustratie - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Handlanger die meewerkte bij aanslag in Nice opgepakt in Italië

Niels Geerinck

Nabij de Italiaanse stad Napels werd deze week een verdachte opgepakt in het onderzoek naar de terreuraanslag in Nice in 2016. De man werd internationaal gezocht omdat hij medewerking zou hebben verleend aan de terrorist die de aanslag uitvoerde.

De Italiaanse ordediensten hebben een 28 jarige verdachte opgepakt in een buitenwijk van Napels. Het gaat om Endri E. Een man van Albanese afkomst. Hij wordt verdacht van het leveren van wapens aan de terrorist Mohamed Lahouaiej Bouhlel.

Endri kon worden gelokaliseerd door een nauwe samenwerking tussen de Franse en de Italiaanse diensten. Het verder onderzoek tegen Endri en diens betrokkenheid loopt nog. Momenteel is er niet meer informatie beschikbaar.

Aanslag in Nice

Bouhlel was een Tunesisch terrorist die op 14 juli 2016 op de Promenade des Anglais in Nice, met een truck op de mensenmassa inreed. Daarbij vielen 86 doden. Waaronder 33 toeristen en 15 minderjarige kinderen. De 21-jarige Bouhlel werd zelf door de politie geneutraliseerd.

In Frankrijk zullen nog 8 anderen moeten verschijnen voor de rechtbank in Parijs. Waarvan 3 hoofdverdachten: twee Tunesiërs en één Frans-Tunesische man. Ze zouden allemaal op de hoogte zijn geweest van de aanslag of geholpen hebben bij de planning en uitwerking ervan. Vier andere verdachten zitten al in hechtenis, twee verdachten zijn nog op de vlucht. Het proces zal naar alle waarschijnlijkheid in 2022 kunnen doorgaan. 865 individuen stelden zich alreeds burgerlijke partij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen