Incendie foret de soignes a Watermael-Boitsfort Brand Zoniënwoud in WATERMAAL-BOSVOORDE 27/05/2020 © pict: Vincent Duterne/photo news

Uncategorized

Hevige woningbrand in Anderlecht: 24 gewonden naar ziekenhuis

Wannes Neukermans

In de nacht van zondag op maandag is Anderlecht getroffen door een zware woningbrand. Vierentwintig mensen moesten naar het ziekenhuis overgebracht worden, onder wie vier brandweerlui. De Brusselse brandweer meldde maandagochtend aan persagentschap Belga dat drie van hen zwaargewond of zwaar geïntoxiceerd zijn.

Kort voor 8u00 had de Brusselse brandweer nog steeds de handen vol met de woningbrand in Anderlecht. Vooral in de achterkant van het gebouw woedt de brand nog. Voorlopig vielen er 24 gewonden, maar de brandweer is er nog niet in geslaagd om het hele gebouw te onderzoeken. Het korps kan dus niet uitsluiten dat het aantal slachtoffers nog toeneemt. Het getroffen pand bevindt zich in de Heyvaertstraat, dus niet in de Passaertstraat zoals in eerdere berichtgeving gemeld.

Vier zwaargewonden

Omstreeks 3u00 merkte men het vuur in de vier verdiepen hoge woning op. Bij aankomst van de hulpdiensten bleek het gebouw grotendeels in lichterlaaie te staan. Sommige bewoners was het gelukt zichzelf in veiligheid te brengen. Anderen werden door de brandweer geëvacueerd.

Twintig bewoners raakten gewond of waren bevangen door de rook. Drie van hen waren zwaargewond. Ook zorgden de bluswerken er voor dat vier brandweerlui gewond raakten. Drie van hen raakten bevangen door de rook, terwijl de vierde brandwonden opliep in de nek en aan de bovenrug. Alle slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis. De politie ontruimde ook verschillende omliggende woningen. Tientallen mensen konden tijdelijk onderdak vinden in het plaatselijke commissariaat.

Hulpdiensten massaal aanwezig

De ambulanciers en blusdiensten zijn aanwezig met vijf autopompen, twee autoladders, vijf mugteams en verschillende ziekenwagens. Ook burgemeester van Anderlecht Fabrice Cumps is aanwezig en zorgt voor de opvang van de geïntoxiceerden.

Brandweerwoordvoerder Walter Derieuw geeft uitleg: “Vooral in de achterbouw wordt er momenteel nog geblust’, zegt de brandweerwoordvoerder. ‘We hebben ook nog geen volledige verkenning van het gebouw kunnen uitvoeren, zodat we niet kunnen uitsluiten dat er zich nog slachtoffers in het pand bevinden.”

Achter de oorzaak van de brand is het voorlopig gissen. Het parket van Brussel zal daarvoor een branddeskundige aanstellen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Delen