Premier Alexander De Croo (Open Vld) na afloop van het Overlegcomité (Photonews)

Premier Alexander De Croo (Open Vld) na afloop van het Overlegcomité (Photonews)

Uncategorized

Horecaterrassen opnieuw open op 8 mei

Pieter Van Berkel

De horecaterrassen zullen vanaf 8 mei opnieuw open mogen. Ook volgen er de komende weken een aantal andere versoepelingen. Dat werd vandaag beslist op het Overlegcomité.

Het Overlegcomité zat sinds vanmorgen samen. Vooral over het al-dan-niet heropenen van de horeca liepen de spanningen hoog op. Concreet werd beslist dat de versoepelingen gefaseerd zullen verlopen, te beginnen vanaf volgende week.

Terrassen op 8 mei open

De scholen zullen op maandag 19 april opnieuw opengaan, met afstandsonderwijs in de tweede en derde graad secundair onderwijs. Dit werd eerder deze week beslist en nu bekrachtigd. Op dezelfde dag versoepelt het reisverbod. Wel moet wie terugkeert uit een rode zone getest worden en in quarantaine.

Vanaf maandag 26 april wordt de buitenbubbel opnieuw vergroot van vier naar tien personen. Vanaf diezelfde dag mogen niet-medische contactberoepen – bijvoorbeeld kappers – opnieuw open en wordt winkelen zonder afspraak opnieuw mogelijk.

Op zaterdag 8 mei gaan horecaterrassen opnieuw open. De avondklok wordt vanaf diezelfde dag vervangen door een samenscholingsverbod, waarbij je met maximaal drie personen mag samenkomen tussen middernacht en 5 uur. Ook wordt het aantal ‘knuffelcontacten’ op dat moment uitgebreid, van één naar twee.

Naar verwachting zal ook het zogenaamde buitenplan in werking treden op 8 mei. Culturele activiteiten en erediensten in de buitenlucht zullen dan met maximaal 50 personen mogen doorgaan. Ook gaan de pretparken dan opnieuw open.

Versoepelingen binnen worden pas besproken zodra er minder dan 500 covid-patiënten op intensieve zorg liggen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Horecaterrassen opnieuw open op 8 mei”

Plaats een reactie

Delen