Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Foto Photonews

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V). Foto Photonews

Uncategorized

Imam die homofobe uitspraken deed, is vertrokken uit België

Wijnand Meeus

De Turkse imam die eerder dit jaar enkele homofobe uitspraken deed op sociale media en daarom een bevel kreeg om het grondgebied te verlaten, is uit België vertrokken. Dat blijkt uit antwoord van staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) voor Asiel en Migratie op een vraag van parlementslid Annick Ponthier (Vlaams Belang).

In oktober 2020 kwam er bij de Dienst Vreemdelingenzaken een aanvraag binnen om de verblijfs- en arbeidsvergunning van de imam van de Yesil Camii-moskee in het Limburgse Houthalen-Helchteren te verlengen. Na onderzoek bleek dat de betrokkene de openbare orde of de nationale veiligheid kan schaden. Zo vertelde de staatssecretaris in januari. Op 27 januari wed dan ook aan het gemeentebestuur van Houthalen-Helchteren het bevel om het grondgebied te verlaten overgemaakt.

“ Er moet een aanklampend beleid komen om mensen die het land moeten verlaten toe te leiden naar vertrek”, klinkt het bij Mahdi. “Door de volhardende inzet van onze diensten en een respectvolle samenwerking met de Turkse ambassade is dit gelukt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

3 gedachten over “Imam die homofobe uitspraken deed, is vertrokken uit België”

  1. Amaai, precies nogal een krachttoer om zo iemand buiten te krijgen! Is op zich niet normaal dat ongewenste individuen niet vlot uitgewezen kunnen worden. Misschien daar eens mee beginnen.

  2. samy,heeft zopas 50 miljoen gekregen voor asiel en migratie,zogezegd om hen vlugger naar huis te helpen,maw,naar een sociale woning hier ergens te lande in Vlaanderen.Hij zal personeel aanwenden om de papiermolen vlug te doen verlopen,.Hij kan kouwe kiwi al vragen,die kent de trukken van de foor en kuçam spreekt de taal,.In gent kunnen ze op hotel in afwachting dat hun bankrekening geopend is,ze mogen toch niets te kort komen,die sukkeltjes

  3. Na onderzoek bleek dat de betrokkene de openbare orde of de nationale veiligheid kan schaden. Zo vertelde de staatssecretaris in januari (texto). “Kan schaden” heel subjectief. Iedere dissident kan dan een gevaar vormen voor de openbare orde en nationale veiligheid. En nu de kers op de taart: staatssecretaris Mahdi (CD&V-Islam) staat te pronken met een stukje (waardeloos) papier met (het theoretisch) bevel tot het verlaten van het grondgebied, dat hij heeft laten afleveren. Wat is er nu veranderd op het hoofdkwartier van de asiel business? Niets. Het Vivaldi kalifaat kiest met Mahdi voor de continuïteit van het immigratiebeleid via asielprocedures, van de vorige regering.

Plaats een reactie

Delen