Indonesische politie (Shutterstock)

Indonesische politie (Shutterstock)

Uncategorized

Indonesische politie doodt terrorist aanslag kathedraal Makassar

Sonja Dahlmans

De Indonesische antiterreureenheid heeft een man gedood die betrokken zou zijn geweest bij de aanslag op een kathedraal in Makassar.

De politie deed een inval bij de 49-jarige man in huis. Hij zou de politie tijdens de inval zelf belaagd hebben met twee machetes. De Indonesische politie heeft de afgelopen weken totaal 31 mensen gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de aanslag op de rooms-katholieke kathedraal.

Tijdens de aanslag op palmzondag blies een jong echtpaar zichzelf op bij de ingang van de kathedraal. Het stel zou lid zijn geweest van de islamitische terreurgroep Jamaah Ansharut Daulah . Deze organisatie zou trouw hebben gezworen aan Islamitische Staat. Om zoveel mogelijk schade te kunnen aanrichten aan hun slachtoffers, hadden zij naalden en explosief materiaal in een snelkookpan verwerkt. Dit brachten zij tot ontploffen, waarbij zeker twintig mensen gewond raakten. Het paar was zes maanden geleden getrouwd. Zij zouden online hebben geleerd hoe zij een bom konden maken. Beiden kwamen tijdens de aanslag om het leven.

Een van de daders zou mogelijk ook betrokken zijn geweest bij de aanslag op de Onze Lieve Vrouwe van de Berg Carmel-kathedraal op de Filipijnen in 2019. Bij die aanslag kwamen drieëntwintig mensen om het leven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen