Israël: mondmaskers in buitenlucht niet langer verplicht

Het strand van Tel Aviv. Shutterstock

Uncategorized

Israël: mondmaskers in buitenlucht niet langer verplicht

Anton Schelfaut

Israël heeft opnieuw een flinke stap gezet bij het afbouwen van de coronamaatregelen. Zo is het niet langer verplicht om in de buitenlucht mondmaskers te dragen. Scholen worden ook volledig heropend, maar mondmaskers in de klassen zijn wel nog verplicht.

Israël telt ruim 9 miljoen inwoners. Daarvan kregen al 5,3 miljoen mensen een eerste dosis van het coronavaccin, bijna 5 miljoen mensen kregen er al twee. Daarmee behoort het land tot de koplopers op vaccinatiegebied.

Als de coronacijfers de goede kant blijven opgaan, kan de komende maand de hele economie worden heropend. Dat voorspelt de Israëlische ‘coronacommissaris’ Nachman Asch volgens de nieuwssite Times of Israël.

Binnen moeten Israëliërs wel nog verplicht een mondmasker dragen, behalve in hun eigen woonruimte. Een topambtenaar van het ministerie van Volksgezondheid adviseerde zijn landgenoten om ook altijd een mondmasker te dragen als ze in grote groepen samenkomen. “We moeten ons goed gedragen om de vooruitgang die we hebben geboekt niet te verspelen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Israël: mondmaskers in buitenlucht niet langer verplicht”

Plaats een reactie

Delen