De Oude Stad van Jeruzalem, het epicentrum van de rellen - Foto: Shutterstock

De Oude Stad van Jeruzalem, het epicentrum van de rellen - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Jeruzalem: zware rellen met honderd gewonden en een veertigtal mensen opgepakt

Niels Geerinck

De voorbije nacht waren er in Jeruzalem zware rellen tussen aanhangers van de Joodse Lahava-beweging, de Israëlische politie en Palestijnse betogers. Meer dan honderd mensen raakten gewond en zo’n 44 mensen werden opgepakt.

De rellen vonden plaats nadat betogers van de Lahava-beweging door de stad trokken. Volgens getuigen riepen de betogers slogans zoals “Dood aan de Arabieren“. Nabij de Damascuspoort was intussen een tegenbetoging van Palestijnen verzameld.

Provocatie

De actie en de kreten van Lahava-betogers werden aanzien als een provocatie en daarop ontstonden er rellen. De agenten moesten ingrijpen. Ze gebruikten traangas en waterkanonnen om de twee kampen uit elkaar de drijven.

Het was de voorbije dagen regelmatig onrustig tussen Israëli’s en Palestijnen. De spanning loopt ook steevast op vanwege de ramadan die bezig is. Volgens de Palestijnse hulporganisatie Rode Halve Maan, vielen er zeker 105 gewonden waarvan 20 met zware verwondingen werden overgebracht naar het ziekenhuis.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen