Foto Shuttterstock

Foto Shuttterstock

Uncategorized

Jonge vrouw (18) beraamde aanslag op kerk op Pasen

Sonja Dahlmans

In Frankrijk is een 18-jarige vrouw gearresteerd die concrete plannen had om op paasdag een aanslag op een kerk in Montpellier te plegen. De vrouw werd tijdens het paasweekend gearresteerd. Al eerder raakte bekend dat er een aanslag was verijdeld, maar nog niet dat een kerk specifiek het doelwit was.

De vrouw is woonachtig in Bezier in het zuiden van Frankrijk. De anti-terrorisme eenheid zegt in haar huis een foto te hebben gevonden van docent Samuel Paty. Hij werd in oktober 2020 brutaal onthoofd nadat hij cartoons van Mohammed had laten zien in zijn klas.

Wapenuitrusting

De autoriteiten zeggen dat zij materiaal hebben gevonden in het appartement van de vrouw waarmee zij zelf een bom zou kunnen maken. Ook vond men nog andere foto’s van jihadisten in wapenuitrusting en een tekening van een nabijgelegen kerk. Er zouden ook handgeschreven notities zijn met referenties aan de nazi’s en de terreurgroep Islamitische Staat (IS).

Vijf dagen geleden werd bekend gemaakt dat er vijf vrouwen in het zuiden van het land waren gearresteerd op verdenking van het plannen van een aanslag De andere arrestanten waren de moeder en drie zussen van de vrouw. Dat het om een aanslag ging op een kerk tijdens het belangrijkste christelijke feest, Pasen, was nog niet eerder bekend.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

2 gedachten over “Jonge vrouw (18) beraamde aanslag op kerk op Pasen”

  1. Volgens mij betreft het die ideologie van de vrede die door heel de heersende politiek gefaciliteerd wordt groot en sterk te worden voor het afbreken van de westerse wereld.

Plaats een reactie

Delen