Vraag van de Week: Moet er een minimum- en maximumleeftijd voor politici komen?

Joe Biden. Shutterstock

Uncategorized

Journalisten stellen vast dat detentiecentra voor kinderen in VS op 1700% van capaciteit zitten

Simon Segers

Nadat beelden van de overvolle detentiecentra aan de Texaanse grens lekten, liet de grenscontrole enkele journalisten en een cameraploeg van CBS News toe in de faciliteiten. De pers kon op deze manier een beeld scheppen over de schrijnende toestanden aan de grens. President Biden blijft echter spreken over een “normale jaarlijkse stijging omstreeks de wintermaanden.”

Het Donna-detentiecentrum in Texas heeft capaciteiten om 250 kinderen op te vangen. Toen de journalisten van CBS hier dinsdag beelden gingen maken konden zij vaststellen dat hier op dit moment meer dan 4,100 kinderen verblijven, bijna 17 keer wat toegelaten is. De wet voorziet een verblijfslimiet van 72 uur, maar ook deze wordt met de voeten getreden. CBS kon enkele weken geleden al vaststellen dat de kinderen hier gemiddeld 136 uur verblijven. Verder zouden meer dan 50 kinderen positief getest hebben op COVID-19.

Ontkenning

President Biden ontkent dat er een probleem is. Tijdens zijn eerste presidentiële persbijeenkomst sprak hij over een normale, jaarlijkse golf in de wintermaanden. Biden kondigde tijdens zijn campagne reeds aan dat hij zou zorgen voor een “een onafgebroken golf van migranten”. Desondanks verzekerde de communicatiedirecteur van het Witte Huis enkele dagen geleden nog dat de situatie in de detentiecentra de volle aandacht van de president geniet. De directeur sprak van “een tijdelijke situatie” en de noodzaak om “de oorzaken van migratie aan te pakken”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen