Justin Bieber. Foto Shutterstock

Justin Bieber. Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Justin Bieber beschuldigd van culturele toe-eigening

Wijnand Meeus

De Canadese zanger Justin Bieber wordt beschuldigd van culturele toe-eigening. Zijn nieuwe ‘dreadlocks’ zouden niet door hem mogen worden gedragen omdat deze haarstijl zogezegd enkel door zwarte mensen mag worden gedragen.

Het popidool kreeg het zwaar te verduren op de sociale media. “Luister Justin Bieber, het maakt me niet uit hoe lang ik je leuk heb gevonden, dit is culturele toeeigening en dat kan niet”, schrijft een gebruikster op Twitter. “Als een zwarte vrouw vind ik dit ongepast en onrespectvol. Knip je haar of verander het.”

Het is niet de eerste keer dat Bieber wordt beschuldigd van culturele toe-eigening. In 2016 droeg hij al eens ‘dreadlocks’ en werd daar toen ook sterk voor bekritiseerd. Ook zijn er verschillende fans boos omwille van zijn nieuwe album. Daarop staan enkele fragmenten van Martin Luther King Jr. Deze voegde hij naar eigen zeggen toe om de boodschap van de ‘Civel Rights Movement’ te versterken.

Volgens verschillende fans was dit oppervlakkig en enkel om meer fans aan te trekken. Het dragen van de ‘dreadlocks’ versterkt net dat vermoeden volgens critici.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

11 gedachten over “Justin Bieber beschuldigd van culturele toe-eigening”

  1. Bieber laat mij als persoon compleet koud. Maar mag hij zijn haar misschien dragen zoals hij dat zelf wil. Dat dit kapsel er belachelijk uit ziet is naast de kwestie. gaan ze nu de Zwarten verbieden om een lange broek en een hemd met das te dragen, wegens ‘Blanke uiting van cultuur’. Gaan die dwaze criticasters weer strooien rokjes dragen? Wat een dwaze discussie…!

Plaats een reactie

Delen