Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Cultuuroorlog

Kat Kerkhofs excuseert zich voor transgender-aflevering Kat Zonder Grenzen

Anton Schelfaut

Afgelopen week ontstond heel wat ophef over een aflevering van Kat Zonder Grenzen rond genderliefde. Volgens klimaatactivist Anuna De Wever dreven de gasten de spot met non-binaire voornaamwoorden en transgenders. Kat Kerkhofs wil zich nu excuseren bij iedereen die door de aflevering gekwetst is.

https://redactie.palnws.be/2021/03/anuna-de-wever-boos-op-herman-brusselmans-na-uitspraken-over-transgenders/

“Ik wil mijn excuses aanbieden aan iedereen die gekwetst geweest is door de aflevering”, vertelt Kat Kerkhofs op Instagram. “Hoe zuiver onze intenties ook waren, het spijt mij echt. Ik heb alle reacties over de aflevering gevolgd en er waren veel negatieve reacties, maar er waren ook veel positieve commentaren. Zelf heb ik veel bijgeleerd en dat komt allemaal door jullie feedback. Daar wil ik iedereen keihard voor bedanken. Er is duidelijk nog ruimte om samen te groeien. Daar heeft dit debat mee voor gezorgd.”

“Het is al moeilijk genoeg als je niet M/V bent”

De uitzending deed op sociale media veel stof opwaaien. “In #Katzondergrenzen werd er gespot met non-binaire voornaamwoorden en transgenders. Het is écht al moeilijk genoeg om in deze wereld te leven als je niet in een van de 2 vakjes M/V hoort. Als je er een onderwerp van maakt, zorg dan voor integriteit en expertise rond de tafel”, schreef Anuna De Wever op Twitter.

Producent Jan Segers reageerde eerder al op de heisa in Het Laatste Nieuws. “Ik ben me heel goed bewust van deze problematiek. Het hele gender community-verhaal en alles daarrond is een vrij nieuw gegeven in onze maatschappij. Door in het programma zulke gevoelige onderwerpen aan te halen, is het logisch dat er reacties ontstaan. Ik begrijp Anuna haar reactie, maar ik ben het wel niet eens dat ze vindt dat er experten moeten aanwezig zijn. We hebben drie mooie reportages getoond en daarna is daarover met de BV’s een gesprek geweest. Op dat moment is het dan ook aan de kijker om z’n eigen mening te vormen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

1 gedachte over “Kat Kerkhofs excuseert zich voor transgender-aflevering Kat Zonder Grenzen”

Plaats een reactie

Delen