Boudewijn De Groot

Boudewijn De Groot

Uncategorized

Kleinkunstzanger Boudewijn De Groot stopt meteen met optreden

Wim De Smet

De Nederlandse zanger en liedjesschrijver Boudewijn De Groot (76) stopt met optreden. Hij maakte die beslissing zelf bekend op zijn website.

Boudewijn De Groot had nog plannen om samen met collega-muzikanten Henny Vrienten en George Kooymans een afscheidstournee te doen. Maar die optredens werden omwille van de coronacrisis uitgesteld. Intussen raakte bekend dat George Kooymans, bekend van Golden Earring, getroffen werd door de spierziekte ALS waardoor hij niet meer kan optreden. “Corona, in eerste instantie, en de ziekte van George hebben ons genoopt onze laatste tour zoals we die begin vorig jaar begonnen voortijdig te stoppen”, schrijft de zanger. “Daar komt nog bij dat we de laatste voorstelling tevens hadden gezien als mijn allerlaatste optreden. Het zou voor mij een soort afscheidsavond zijn geweest na een carrière van 56 jaar live optredens. In dit geval dus de spreekwoordelijke nachtkaars.

Icoon

Boudewijn De Groot meldt wel dat hij muziek en teksten blijft schrijven. “Ook bestaat het plan een boek uit te brengen met een overzicht van mijn platen waarbij achtergrondinformatie over een groot deel van de liedjes en de opnamen.”

De Groot is een icoon van de kleinkunstmuziek. Hij scoorde hits met ‘Het land van Maas en Waal’, ‘Testament’, ‘Meisje van 16’, ‘Verdronken Vlinder’ en ‘Avond’. Dat laatste nummer zong hij ook in duet met Yasmine. Sinds de jaren 90 was hij vooral actief als producer van onder meer Henny Vrienten, Rob de Nijs en Stef Bos.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

4 gedachten over “Kleinkunstzanger Boudewijn De Groot stopt meteen met optreden”

  1. Boudewijn De Groot maakte mooi kleinkunstmuziek. Hij was weliswaar links geïnspireerd maar toch, zijn muziek had inhoud, was mooi om naar te luisteren en je kon er bij dagdromen.
    Fijn zou zijn dat hij nog eens een eerlijk neutraal politiek getint liedje had gebracht dat de mensen aan de denken zou zetten. Hij kon dat zo goed. Einde van een mooie tijd maar zijn muziek blijft.

Plaats een reactie

Delen