Kristof Calvo. Foto Photonews.

Kristof Calvo. Foto Photonews.

Uncategorized

Kristof Calvo vindt dat Dedecker te veel media-aandacht krijgt: “Megafoon voor onverantwoorde spektakelpolitiek”

/

Groen-Kamerlid Kristof Calvo is niet te spreken over het feit dat Jean-Marie Dedecker de voorbije dagen mocht plaatsnemen in verschillende talkshows. “Zo wordt eigenlijk elke burgemeester aangemoedigd om gekke dingen te doen”, aldus Calvo.

Jean-Marie Dedecker haalde de voorbije dagen regelmatig de nationale media en was gisteren ook samen met viroloog Marc Van Ranst te gast in Terzake. Dit omdat Dedecker rebellie had aangekondigd tegen de uitgestelde heropening van de horeca. Dedecker wil alle horeca-terrassen in zijn gemeente Middelkerke vanaf de geplande 1 mei laten heropenen.

Volgens Calvo is het geen goed idee om Dedecker daarvoor uit te nodigen in tv-studio’s of hem in het algemeen media-aandacht te geven. Dat zei hij op Twitter. “Redacties bepalen uiteraard zelf hun gasten. Maar het steevast opvoeren van de burgemeester van Middelkerke is megafoon voor onverantwoorde spektakelpolitiek”, aldus Calvo. “Het is een dorp met nog geen 20 000 inwoners. Zo wordt eigenlijk elke burgemeester aangemoedigd om gekke dingen te doen.”

De tweet van Calvo krijgt weinig bijval: “Dedecker haalde in een kleinere kieskring meer stemmen dan onderstaande beginnende politicus op zijn retour”, klinkt het onder meer. “Tevens is Dedecker niet enkel lokaal actief maar ook elke donderdag op en top gemotiveerd aanwezig in de Kamer. Welk bilan kunt u voorleggen Kristof Calvo?”

“Ik zou zeggen, laten we eens een burgemeester van Groen uitnodigen, maar ja, die bestaat letterlijk niet”, reageert iemand anders. “Och, heb het net opgezocht, blijkbaar wel. 1 burgemeester in gemeente waar jullie niet eens de grootste zijn en dan nog een districtsburgemeester die nota bene met PVDA bestuurt. Proficiat!”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




18 gedachten over “Kristof Calvo vindt dat Dedecker te veel media-aandacht krijgt: “Megafoon voor onverantwoorde spektakelpolitiek””

  1. Drieëntwintigduizend doden, dramatische leerachterstand, meer zelfmoorden, duizenden levenswerken vernietigd, zware economische schade, onvermijdelijke golf van faillissementen, psychische letsels… Maar wat stoort Calvo? Dat Jean-Marie Dedecker eens uitgenodigd wordt op de VRT. Beschamend!

  2. Wat komt dat woke ventje met lange tenen hier weer doen is hij in Nederland al buiten gesmeten bij de groenen ? want heeft daar advies gegeven hoe verlies je de verkiezingen echt ziekelijk ventje toch !!

  3. Tiens, tiens! Calvoke laat nog eens van zich horen. Hij is blijkbaar wat gefrustreerd sinds hij door zijn partij op een zijspoor werd gezet en niet meer in het middelpunt van de belangstelling staat en supermegafoon mag spelen in dienst van de klimaathysterie. Hetgeen hem trouwens bij de verkiezingen alleen maar windeieren heeft opgebracht. Niet te verwonderen want de Vlaming was zijn gezicht hartsgrondig bui. Typisch voor groene politici : veel geblaat maar weinig wol.

  4. Was het Groen niet die de scholen opriep om solidair te zijn en hun leerlingen toe te laten om met de klimaatstakingen mee te lopen? Dat was dan geen onverantwoorde spektakelpolitiek? Zolang het hun mening is, is er geen probleem en mag mediageile viroloog Van Ranst meer tijd doorbrengen in de TV studio’s dan in zijn laboratorium, wat zijn “werkplaats” is. Kritische stemmen worden de mond gesnoerd. Calvo……..het is en blijft nu eenmaal een persoon met een kinderlijk gedrag.

  5. Moest de partij van Calvo zijn wagonnetje niet aan Ecolo hangen dan haalden ze de kiesdrempel niet eens!Roeptoeter Calvo werd door moederkloek Almaçi afgemaakt en werd geen minister!Trouwens is Calvo niet gedetacheerd in Nederland bij de partij van Jesse Klaver die tijdens de laatste verkiezingen ferm op zijn bek ging?

  6. Beste Vlamingen,onze enige hoop zijn de volgende verkiezingen,net zoals in 2003 ,onder de kiesdrempel,dan mag calvo mekkeren met zijn lievelingen en onverdoofd geslacht worden.Verder geen aandacht aan besteden,hij is het niet waard.

Plaats een reactie

Delen