La Boum 2: Brussels parket kondigt vervolging aan van iedereen die coronamaatregelen overtreedt

Cavalerie van de Federale Politie tijdens eerdere incidenten in Ter Kamerenbos. Foto: Photonews.

Justitie

La Boum 2: Brussels parket kondigt vervolging aan van iedereen die coronamaatregelen overtreedt

Kristof Luypaert

Volgens sociale media zal op zaterdag 1 mei in het Ter Kamerenbos het evenement “La Boum 2” plaatsvinden. Daarom verspreiden de burgemeester van de Stad Brussel, het parket van Brussel en de politiezone Brussel HOOFDSTAD Elsene een gezamenlijk persbericht. Daarin kondigt het parket alvast aan dat het streng zal optreden tegen wie de coronamaatregelen overtreedt.

“Er is geen toelating gegeven voor het evenement “La Boum 2 . De politie zal hierop toezien en haar aanwezigheid verscherpen“, klinkt het meteen. “Wij raden iedereen af om hieraan deel te nemen. Het is belangrijk om de sanitaire maatregelen te blijven respecteren. Indien nodig zal de politie ingrijpen. Men riskeert dus een boete of een administratieve aanhouding”.

Het parket van Brussel wenst iedereen eraan te herinneren dat elke persoon die tijdens deze bijeenkomst een proces-verbaal krijgt voor niet-naleving van de COVID-maatregelen, vervolgd zal worden. De vervolging zal gebeuren conform de huidige geldende richtlijnen van strafrechtelijk beleid.

Eerder is in de aanloop van dit evenement de zogenaamde organisator even opgepakt en verhoord door de Brusselse politiediensten. Intussen is de uitnodiging voor het event ook van Facebook verwijderd.

https://redactie.palnws.be/2021/04/facebook-haalt-eventpagina-la-boum-2-uiteindelijk-offline/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

13 gedachten over “La Boum 2: Brussels parket kondigt vervolging aan van iedereen die coronamaatregelen overtreedt”

  1. Om studenten te terroriseren is deze wereldvreemde regering blijkbaar moedig genoeg. Als er iemand vervolging verdient, is het wel deze despoten en hun clubje kwakzalvers.

  2. Toelating om naar het park te gaan niet toegelaten. Moeten ze dan de ring plat leggen op een werkdag? Onder het bestuur van de Vivaldi criminelen glijdt België verder af naar een politiestaat. Handhaving van de orde sluit een dialoog niet uit in een democratie. Maar dezer dagen rijmt liberalisme niet langer met democratie.
    Update. De Franstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel oordeelt dat de sluiting van de restaurants illegaal is. Dat melden verschillende Franstalige media. De Belgische staat krijgt dertig dagen de tijd om voor een oplossing te zorgen.
    Een groep van 52 restauranthouders was naar de rechtbank getrokken tegen de sluiting. Hun vraag werd vandaag in kort geding ontvankelijk en gegrond bevonden.

  3. ja , ok , maar wat valt mij dan weer op?? altijd opnieuw franstalige interviewees !! waarom blijven onze Vlaamse media dat volk zo n stem geven?? laat ze hun eigen boontjes doppen verdorie ! (heeft er niet veel mee te maken , ik besef dat!)

  4. De Franstaligen doen tenminste een poging om het sanitaire juk van zich af te schudden, terwijl de Vlaamse schapen deemoedig de oekazes van Van Ranst opvolgen, en zelfs De Croo, de dweeil van Vivaldi, als de populairste politicus beschouwen. Waar is der ouderen fierheid nu gevaren!

  5. voor de rest : ernstige criminele feiten , zoals overvallen , afpersing , … worden geseponeerd . Plunderaars worden ongemoeid gelaten ” om niet te provoceren ” .Voor sjoemelpoedels die belastingsgeld in eigen zak steken word zelfs geen onderzoek opgestart . Wegens gerek aan personeel en middelen . Maar studenten die een coronafeestje organiseren , daar moet hard tegen opgetreden worden . Rioolkrantjes moeten door justitie hard aangepakt worden . Dokters , die hun twijfels uiten over het vaccinaite non beleid moeten door de horde der hypocrieten geschorst worden .
    Gebuisde ( en gedweeë ) politikasters moeten een jobke krijgen in het hoogste rechtscollege , maar als in polen of hongarije een rechter politiek benoemd word is de democratie in gevaar . Vive belgistan en Eurocleptostan .

  6. Het beleid van Alexander De Croo (OVLD) en Vivaldi steunt op twee pijlers: monologen en politierepressie. Oorlog van de oligarchie (liberalen, groenen, socialisten en de klerikalen) tegen de democratie en de vox populi. In het Frans zegt men: « La voix du peuple est la voix de Dieu »

  7. Welke wetgeving? Als ik naar de kortgedingrechter in Brussel luister dan vervallen op 1/05/2021 alle coronamaatregelen daar de overheid er niet in geslaagd is een nieuwe (pandemie)wet te laten goedkeuren/publiceren binnen de verschafte 30 dagen. U kan helemaal niet berecht og gearesteerd worden voor regels die niet bestaan…. Men zwijgt dit weer in alle talen en misleidt het volk daarmee voor de 1000 x dit jaar.

  8. Ach ja omdat de meeste winkels gesloten zijn ben ik naar de SPAR in Mechelen geweest.
    Ik raad de Corona politie eens aan om zondag voormiddag daar ook eens te gaan kijken.
    Alle kassa’s open ook al kun je max 15 cm van elkaar staan.
    Het personeel loopt bijna je omver, om maar te zwijgen van het volk die er hun voeten aan vegen.
    Maar je cafés restaurants en mensen en een park…dat is gevaarlijk
    Marcske ga zondag morgens eens naar de SPAR Brusselsteenweg in Mechlelen een kijkje nemen.
    En vergeet mijn baas ook niet in te lichten, want bij ons op het werk is er ook niets corona proef.
    Maar toch MOET ik gaan werken.
    Blijkbaar zijn de amusementen en ontspanning van de burgers het enige waar de regering een probleem in vind.

  9. Misschien even langs de oorarts want de rechter zei op 31/4 : “Binnen dertig dagen moet de overheid de coronamaatregelen een degelijke wettelijke basis geven”

  10. Ik hoop dat er een overweldige meerderheid komt opdagen zodat de’flikken’geen schijn van kans krijgen. Hopelijk escaleert het en gaan ze elke dag verder tot deze nepregering afgezet en berecht wordt. En ja, mijn part worden ze voor een vuurpeloton gebracht voor hun misdaden tegenover het volk.

Plaats een reactie

Delen