Het Nieuwsblad zet "beschadigde" Van der Straeten in rijtje van Marc Overmars en Bart De Pauw

Energieminister Tinne Van der Straeten (Groen). Photo News

Uncategorized

Leden van Rassemblement National (RN) aangevallen tijdens flyeren: “Lafheid en geweld zijn de kenmerken van extreem-links”

Niels Geerinck

Twee leden van de rechtse Franse partij Rassemblement National (RN) werden aangevallen tijdens een flyerronde. Dat meldt de Franse krant Le Figaro. De aanval deed zich voor in de stad Saint-Nazaire, Bretagne. Er moest één slachtoffer zwaargewond naar het ziekenhuis worden afgevoerd.

De twee leden van het RN waren in Les Halles (een overdekte vers- en supermarkt) promotie aan het voeren voor de partij van kopstuk Marine Le Pen. In Frankrijk vindt binnen twee maanden de departementsverkiezing plaats. Volgens getuigen werd het duo eerst geïntimideerd en beledigd door een groep omstaanders. Die verzochten twee om de markt te verlaten. Het duo gaf geen gehoor aan de lasterlijke uitspattingen en bleef op post.

Een open enkelbreuk

Even later kwam de groep van vijf personen terug om het duo verder te beledigen en zelfs met de dood te bedreigen. Kort nadien werden de twee flyerende politici aangevallen door het voornoemde vijftal. Bij de aanval raakte één lid, de 49 jarige Benoit Glotin zwaargewond. Hij liep een open enkelfractuur op.

Benoît Glotin, RN-activist, werd vanmorgen in de Halles de Saint-Nazaire aangevallen door vijf antifa’s, tijdens het flyeren. Beledigd en vervolgens geslagen, hij liep een open enkelbreuk op. Lafheid en geweld zijn de kenmerken van extreem-links … Steun voor onze kameraad!“, klinkt het bij Gauthier Bouchet op Twitter. Bouchet is kandidaat in de departementsverkiezingen voor het RN. Hij was samen met het slachtoffer aan het flyeren en ook rechtstreeks betrokken bij de aanval.

De vijf aanvallers behoren vermoedelijk tot het extreem-links collectief ‘Antifa’. Zowel Bouchet als Glotin dienden klacht in bij de lokale politie. Een onderzoek werd gestart.

Geweld in Frankrijk uit extreem-linkse hoek

De Franse tak van het wereldwijd extreem-links collectief behoort volgens sommige tot de meest gewelddadige tak ter wereld. Zo werden er recentelijk nog twee aanhoudingen verricht in de Franse stad Corbas, in mei vorig jaar.

Het ging daarbij om twee leden van Antifa die al een tijdje door de politie in de gaten werden gehouden. De twee leden, waarvan één met een strafblad, hadden wapens aangekocht en beraamden een aanslag op politiefunctionarissen en actieve militairen. Volgens de Franse Inlichtingendienst steunt de Franse afsplitsing van het collectief ook Koerdische militanten in Syrië.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

1 gedachte over “Leden van Rassemblement National (RN) aangevallen tijdens flyeren: “Lafheid en geweld zijn de kenmerken van extreem-links””

  1. In onze MSM en bij de Rode minaret van de Reyerslaan horen we hier nooit iets over.Wanneer het hem te doen is om rechts in een slecht daglicht te plaatsen dan zijn er “journalisten” te weinig.Schoolvoorbeeld was de PANO reportage over Schild en Vrienden.Dit wordt dan gecatalogeerd onder de noemer van journalistieke vrijheid.Antifa verdiende ook zijn sporen in de USA in de nasleep op de dood van draaiduur crimineel Floyd.Onze veiligheidsdiensten en onze minister van Justitie hebben het steeds over de gevaren van (extreem)rechts.In zijn toespraak tijdens de herdenkingsplechtigheid hoorde ik de premier met geen enkel woord verwijzen naar de daders die in de naam van Allah deze laffe aanslag op hun conto mogen schrijven.

Plaats een reactie

Delen