Illustratief: Kantoor LG. Foto Shutterstock

Illustratief: Kantoor LG. Foto Shutterstock

Uncategorized

LG stopt met produceren van smartphones

Wijnand Meeus

Technologiebedrijf LG Electronics kondigt aan dat ze zullen stoppen met de productie van smartphones. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zegt zich meer te willen focussen op het produceren van onder meer onderdelen voor elektrische wagens. Daarnaast draaide het bedrijf door de sterke concurrentie op de smartphonemarkten al jaren sterke verliezen.

Ondanks dat LG een van de pioniers was die haar smartphones uitrustte met het besturingssysteem Android van Google, hebben ze nu besloten de productielijnen stop te zetten op 31 juli. De productie startte oorspronkelijk in 1995 en het bedrijf was ooit derde grootste op basis van hun marktaandeel. Maar de laatste jaren ging het steeds slechter met de smartphonedivisie van LG. Volgens cijfers van het onderzoeksbureau Counterpoint ligt het marktaandeel al sinds 2018 onder de drie procent. Daarnaast kampt LG met een operationeel verlies van 4 miljard euro.

LG zal vanaf nu hun focus onder meer leggen op het produceren van onderdelen voor elektrische wagens.  Er is al een samenwerking aangegaan met het Canadese Magna International op dat terrein. Er werd bij beleggers gespeculeerd dat dit samenwerkingsverband kan gaan bijdragen aan een elektrische auto van Apple.

“De strategische beslissing van LG om de zeer concurrentiële sector van de mobiele telefonie te verlaten, stelt het bedrijf in staat om middelen te concentreren op groeigebieden”, klinkt het bij LG. Wel zeggen ze dat ze hun mobiele expertise wel blijven benutten en mobiliteitsgerelateerde technologieën zoals 6G blijven ontwikkelen om het concurrentievermogen op andere zakelijke gebieden verder te versterken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen