MR-voorzitter Bouchez noemt verbod op dividenden "slecht goed idee"

MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. Photo News

Binnenland politiek

Louis Michel breekt lans voor Bouchez: “Zijn grootste zwakte is zijn intelligentie”

Anton Schelfaut

Eurocommissaris Louis Michel (MR) heeft het in een interview met La Dernière Heure opgenomen voor partijgenoot Georges-Louis Bouchez. Na het vorige Overlegcomité van 24 maart maakte de MR-voorzitter de beslissingen van de regering met de grond gelijk. Dat leverde hem bakken kritiek op, aangezien zijn partij deel uitmaakt van de federale meerderheid.

In een tweet noemde Georges-Louis Bouchez de derde lockdown “een drieledige mislukking”. Die uitspraak werd hem door zijn coalitiepartners niet in dank afgenomen. Partijgenote en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès zou volgens Het Laatste Nieuws ‘razend’ geweest zijn door de deloyale houding van haar voorzitter.

Louis Michel, vader van Europees president Charles Michel, vindt die kritiek onterecht. “Georges-Louis Bouchez zegt dat er fouten gemaakt zijn en de feiten geven hem gelijk. Mag de voorzitter van een regeringspartij niet zeggen dat we beter hadden kunnen doen? Dat is geen beschuldiging aan het adres van diegenen die iets gedaan hebben. Laten we de moed hebben om te zeggen wat er institutioneel niet werkt.”

Volgens Michel is Bouchez geen opportunist, maar een man van overtuiging. “Hij heeft de moed om anderen te ontmaskeren. Zijn grootste zwakte is zijn intelligentie. Men houdt niet van intelligentie. Men is jaloers.” Zijn zoon Charles Michel en Didier Reynders zouden dat aan den lijve hebben ondervonden, klinkt het.

Stoelincident

Louis Michel kreeg ook een vraag over het incident met zijn zoon in Turkije. Tijdens een topontmoeting in Ankara plofte Europees president Charles Michel zich gretig neer in de enige stoel die klaarstond naast de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Voor Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen was echter geen stoel voorzien, waardoor ze noodgedwongen plaatsnam op de sofa.

Vader Michel wil zich echter niet uitspreken over het stoelincident.“Ik heb me altijd onthouden van commentaar op de politieke acties van mijn zoon. Ik twijfel er geen seconde aan dat hij erg onder het incident lijdt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “Louis Michel breekt lans voor Bouchez: “Zijn grootste zwakte is zijn intelligentie””

  1. Ik bezit een foto waarop de liberalen Louis Michel en Guy Verhofstadt fier als een gieter poseren met wijlen hun goede vriend Muammar Gaddafi , dictator/terrorist van Libië (tot 2011). Niet direct een vrouwenvriend en democraaat. Luidens Newsmonkey zelfs een notoire verkrachter van tienermeisjes. Bovendien brengt het schandaal dat Charles veroorzaakte duidelijk hiaten aan het licht in verband met een zijn opvoeding over de beginselen van “savoir vivre”. Tenzij het gebrek aan takt deel uitmaakt van het DNA van de dynastie Michel. Zijn vader Louis was nu ook niet bepaald een gentleman noch diplomaat. ‘Chassez le naturel il revient au galop’.

  2. Père Louis is al lang content dat zoon boer Charel en fiston Mathieu een “plaats” hebben gekregen! De één om de hansworst uit te hangen in de “youropeen younion” en de andere in de kleuterschool van De Croo! Dit alles dank zei “slimme” Bouchez! Nee dank zij de slaafsheid van De Croo en de sluwheid van Bouchez en de onderdanigheid aan Macron en Merkel!

Plaats een reactie

Delen