(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Luik heropent terrassen op 1 mei, ongeacht beslissing Overlegcomité

Pieter Van Berkel

De gouverneur en verschillende burgemeesters en politiezones van de provincie Luik zullen toelaten dat horecazaken de terrassen opnieuw opengooien op 1 mei, ongeacht de uitkomst van het Overlegcomité. Dat schrijft RTL Info.

Tientallen horecazaken in het Luikse zullen op 1 mei het terras openen. De burgemeester van Luik hoopt dat er op die manier minder illegale feestjes in de stad plaatsvinden. “De politie in Luik is moe“, zegt burgemeester Willy Demeyer (PS). “Het wordt steeds moeilijker om tijdens deze demonstraties in te grijpen en ik denk dat de politie op dit punt begrip kan opbrengen.”

De bal ging aan het rollen toen provinciegouverneur Hervé Jamar (MR) verklaarde: “Als u op 1 mei de terrassen opent, moet u weten dat ik mij daar niet tegen zal verzetten.” Het initiatief krijgt navolging van verschillende andere burgemeesters van de provincie.

Aanvankelijk kondigde de federale regering aan dat de horeca op 1 mei zou mogen heropenen. De laatste weken klinken er echter steeds meer geluiden dat de heropening mogelijk uitgesteld wordt. Eerder liet coronacommissaris Pedro Facon optekenen dat de datum volgens hem verschoven moet worden naar midden mei.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “Luik heropent terrassen op 1 mei, ongeacht beslissing Overlegcomité”

  1. Maak U geen zorgen, het zijn de Walen die zeggen dat ze de horeca gaan openeen dus zal het overlegcommitée daar wel in mee gaan, het zijn deze keer niet de Vlamingen die zeggen dat de scholen open blijven want dat kon niet het waren maar de Vlamingen die dat vroegen.

Plaats een reactie

Delen