medeoprichter van de BLM-beweging Patrisse Cullors. Foto Shutterstock

medeoprichter van de BLM-beweging Patrisse Cullors. Foto Shutterstock

Uncategorized

“Marxistische” medeoprichter Black Lives Matter koopt miljoenenpanden

Simon Segers

De activiste Patrisse Khan-Cullors (37), die in 2013 de #BlackLivesMatter hashtag introduceerde, wekt controverse op door haar aankoop van verschillende villa’s en ander prijzig vastgoed. Het hoofd van BLM New York eist een onafhankelijk onderzoek.

Khan-Cullor, die opgroeide in één van de achterbuurten van Los Angeles, omschrijft zichzelf al als een marxist op 12-jarige leeftijd. De Black Lives Matter-beweging ontstond in 2013 naar aanleiding van een schietpartij die leidde tot de dood van Trayvon Martin. De organisatie kende een serieuze groei na de dood van George Floyd in mei vorig jaar. Khan-Cullors is, naast medeoprichter van BLM, ook verantwoordelijk voor de oprichting van het gelijknamige BLM Global Network.

Na de opstart van BLM in 2016 begon Khan-Cullors’ koopgedrag op te vallen. In dat jaar kocht ze haar eerste huis ter waarde van 510.000 dollar. Vorig jaar werd ze gezien in Albany op zoek naar een vierde of vijfde woning. Tot slot kocht ze vorige maand een eigendom in Malibu ter waarde van 1,4 miljoen dollar. In februari vertelde de BLM non-profit organisatie dat ze in 2020 ongeveer 90 miljoen dollar verzamelden, waarvan 21,7 miljoen gebruikt werd om groepen geleid door de zwarte populatie te steunen.

Het salaris van Khan-Cullors is momenteel onbekend, maar haar koopgedrag stoot veel mensen binnen de beweging tegen de borst. Hawk Newsome, leider van BLM New York, wil laten onderzoeken waar Khan-Cullors haar kapitaal vandaan haalde. Hij voegt ook toe dat zijn groep geen enkele financiële ondersteuning ontvangen heeft van BLM Global Network.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

4 gedachten over ““Marxistische” medeoprichter Black Lives Matter koopt miljoenenpanden”

  1. Eén van de drie BLM dames oprichtsters. Eentje is nóg veel rijker. In Nederland is een BLM-ster / kick out Zwarte Pietster doorgedrongen tot in de Tweede Kamer. Men is er mee gezegend.

Plaats een reactie

Delen