Duizenden mensen protesteren tegen uitbreiding abortuswet in Madrid

Foto: Twitter.

Uncategorized

Meer dan 100 arrestaties in Engeland bij protesten tegen nieuwe wet die vreedzame betogingen viseert

Simon Segers

In Engeland zijn tijdens verschillende betogingen tegen een nieuwe politiewet meer dan 100 mensen opgepakt. De betogers protesteerden met de slogan ‘Kill The bill’ tegen een nieuwe wet die de politie meer bevoegdheden geeft om niet-gewelddadige opkomsten te beteugelen.

Onder andere in Londen, Birmingham, Liverpool en Bristol kwamen mensen op straat om te protesteren. De voormalige leider van Labour Jeremy Corbyn steunt de betogers: “Kom op voor het recht op betogen, kom op voor het recht om je stem te laten horen.” De wet zou het mogelijk maken voor de politie om maatregelen te nemen wanneer een protest ’te luidruchtig’ of ‘hinderlijk’ wordt. Corbyn is ervan overtuigd dat dit zal betekenen dat betogingen alleen nog na goedkeuring zullen kunnen doorgaan.

Coronamaatregelen

In Londen vonden de meeste arrestaties plaats. Hier werden 107 mensen opgepakt die de coronamaatregelen schonden of politiebevelen negeerden. In Bristol pakten de agenten 7 mensen op. De politie meldt dat het grootste deel van de mensenmassa uiteenging in Londen, maar dat een kleine minderheid weigerde te vertrekken. Betogingen organiseren is op dit moment toegelaten in het Verenigd Koninkrijk. Organisatoren zijn echter verplicht maatregelen te nemen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen