Horecazaken in Brugge. Foto Shutterstock.

Horecazaken in Brugge. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Horecafederaties voeren campagne: “Veilige heropening op 1 mei!”

Ruben Notteboom

Meerdere horecafederaties voeren samen actie. Ze hebben een nationale campagne op poten gezet die pleit voor een veilige heropening van de horecazaken op 1 mei. Met de slogan “een café kan je ook wakker houden” trekt de campagne naar de politiek. Ze willen zowel de politieke als publieke opinie achter zich spannen.

Zes op de tien horecazaken hebben zware financiële problemen. 1 mei zou de dag van de verlossing zijn geworden, al waren de socialisten het daar eerst niet mee eens. 1 mei is namelijk ook Dag van de Arbeid en ze wilden niet dat die ‘gekaapt’ werd. Het mocht niet baten, uiteindelijk zou 1 mei dan toch niet doorgaan.

1 mei willen ze heropenen

De horecafederaties van Horeca Vlaanderen, Horeca Brussel,  édération HoReCa Wallonie, de Belgische Brouwers, Fevia, Febed, Vinum&Spiritus en Waters en Frisdranken bundelen allemaal hun krachten om daar toch nog verandering in te brengen. Woensdag zal er een advertentiecampagne beginnen in de kranten en op sociale media.

Woensdag komt ook het Overlegcomité ook samen. De eventuele horecaheropening zou wel eens kunnen besproken worden. Of dat al dan niet zal doorgaan, is nog onduidelijk. De horeca zelf gelooft dat ze kunnen helpen om het mentaal welzijn van de mensen te verbeteren. Daarnaast zijn ze ervan overtuigd dat alles coronaveilig kan verlopen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen