Ivan De Vadder: "De keuze voor Alexander De Croo als premier was een vergissing"

Wetstraatjournalist Ivan De Vadder. VRT

Uncategorized

Minister Crevits tevreden over heropening terrassen: “Horeca kan mee een sociale rol vervullen”

Anton Schelfaut

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) is tevreden dat de terrassen op 8 mei mogen openen. Dat heeft ze zondag gezegd in VTM Nieuws. Ze roept de mensen evenwel op om hun verantwoordelijkheid te nemen. “We vragen aan de mensen om verstandig te zijn en niet in parken of langs de straat festiviteiten te organiseren. Als de weersomstandigheden het niet toelaten, dan moet je naar huis”, aldus Crevits.

Hilde Crevits is voorzichtig optimistisch na het Overlegcomité van vrijdag. “De toestand in de ziekenhuizen is vandaag nog niet goed. We gaan ervan uit dat het beter wordt. De verbetering is nog niet duurzaam, maar er wordt volop gevaccineerd. Binnen veertien dagen zijn er nog eens honderdduizenden mensen extra gevaccineerd.”

Crevits vindt het een goede zaak dat de terrassen op 8 mei mogen openen. “Veel mensen, ook in grote steden, zitten al maanden opgesloten. Niet iedereen heeft een terras en kan makkelijk naar buiten naar een park. Binnen 14 dagen kan de horeca mee een sociale rol vervullen. Er is afstand tussen de tafeltjes en de tafeltjes worden ontsmet. Horeca Vlaanderen wil mee helpen handhaven. Ik vind dat een zeer goede zaak.”

“Tijdens de bijeenkomst van het Overlegcomité was er eensgezindheid over het feit dat de horeca mee een rol kan spelen om alles wat we buiten doen mee te organiseren. Er is wel gediscussieerd over het sluitingsuur. Om 22 uur moeten mensen weg zijn van het terras. Je moet de eigenaars ook de kans geven om alles nog proper te maken tegen de volgende dag. We vragen aan de mensen om verstandig te zijn en niet in parken of langs de straat festiviteiten te organiseren. Als de weersomstandigheden het niet toelaten, dan moet je naar huis. Je kan niet naar binnen”, besluit de minister.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Minister Crevits tevreden over heropening terrassen: “Horeca kan mee een sociale rol vervullen””

Plaats een reactie

Delen