Solden in een modewinkel (Photonews)

Solden in een modewinkel (Photonews)

Uncategorized

Modesector: “Verkoop op afspraak heeft mokerslag gegeven”

Pieter Van Berkel

Modehandelaars in de steden zagen hun omzet de afgelopen dramatisch dalen. Sectorfederatie Mode Unie pleit voor het afschaffen van het winkelen op afspraak.

Uit een peiling van Mode Unie blijken dramatische cijfers. Zo noteerden modehandelaars in de steden hun omzet dalen met 70 tot 90 procent. In baanwinkels en gemeenten bedroeg de gemiddelde omzetdaling voor de tweede week op rij 60 procent.

“Mokerslag”

“De slechte verkoop en de financiële gevolgen ervan voor modehandelaars waren al bijzonder onrustwekkend, de verkoop op afspraak heeft de mokerslag gegeven voor de volledige sector”, zegt directeur van Mode Unie Isolde Delanghe. “Als de regel van de verkoop op afspraak blijft, stevent de modesector voor het derde seizoen op rij af op een verloren seizoen. Zowel financieel als mentaal gaan modehandelaars hier aan kapot.”

Volgens de sectorfederatie worden er maar weinig afspraken gemaakt. Mode Unie pleit daarom voor het afschaffen van de maatregel. “Indien de verkoop op afspraak aangehouden wordt tot 26 april, kunnen de verliezen niet meer opgehaald worden dit seizoen”, zegt Delanghe.

“Zowel virologen als politici zijn het er over eens dat besmettingen niet in winkels plaats vinden”, besluit Delanghe. “De verkoop op afspraak zorgt niet voor minder besmettingen onder de bevolking, maar wel voor extra druk op de verkoop en ondernemers komen bijgevolg alleen nog maar in nog grotere financiële problemen. Twee maal niet de bedoeling van een maatregel natuurlijk.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen