Georges-Louis Bouchez (MR) (Photonews)

Georges-Louis Bouchez (MR) (Photonews)

Uncategorized

MR en PS willen niet dat Vlaanderen sneller versoepelt als vaccinatiekloof toeneemt

Pieter Van Berkel

De MR en PS verwerpen het pleidooi van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) om in Vlaanderen sneller te versoepelen dan in Franstalig België, als het verschil in vaccinatiegraad blijft toenemen.

Jambon zei zondag in De Zevende Dag dat Vlaanderen eerder moet kunnen versoepelen dan Franstalig België, als het verschil in vaccinatiegraad tussen de verschillende regio’s blijft toenemen.

“Dit is de verkeerde invalshoek”, vindt Waals minister van Lokale Besturen Christophe Collignon (PS). Op Bel-RTL wijst hij op de kleine oppervlakte van het land en de frequentie van reizen tussen de regio’s.

Ook MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez schiet het pleidooi van Jambon af. “Het communautariseren van de gezondheidscrisis is zeer betreurenswaardig”, zegt hij op LN24. Ook hij wijst naar de beperkte oppervlakte van België. Hij waarschuwt voor “verwarring” als er in verschillende regio’s verschillende regels zouden gelden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “MR en PS willen niet dat Vlaanderen sneller versoepelt als vaccinatiekloof toeneemt”

  1. MR en PS hebben zich niet te bemoeien met Vlaanderen. Als Vlaanderen vrij wil zijn dat is dat haar zaak. Het is hoogtijd dat het Vlaams parlement haar verantwoordelijkheid neemt en een onafhankelijke Vlaamse staat uitroept.
    Het is vijf na twaalf.

  2. Een calimero N-VA minster-president, Jan Jambon, die bij de VRT toetert dat Vlaanderen eenzijdig moet versoepelen en de Waalse MR en PS die hem prompt terugfluiten en confronteren met zijn politieke irrelevantie.

  3. “Dit is de verkeerde invalshoek.”
    De “juiste” is waarschijnlijk studentes uit India naar hier halen.
    En ik heb een “vaag vermoeden” dat Jambon weer bakzeil zal halen.

  4. Benieuwd of ‘sterke’ Jan het hier alleen bij woorden zal laten of hij eindelijk ook eens de daad bij het woord zal voegen. In woorden ‘sterke’ Jan heeft tijdens deze crisis meermaals getracht Vlaamse standpunten door te drukken, maar tevergeefs.
    Hij moest telkens bakzeil halen. Hij is te soft om strijd te voeren tegen de lakeien van de wetstraat. Het is steeds België boven!!! ‘Sterke’ Jan verdient met brio de prijs van ‘Vlaams minister-president zonder kleren’.

  5. Vorige zomer had alleen de provincie Antwerpen een avondklok. De uren van de avondklok verschilden in Brussel. Regionale verschillen in de maatregelen zijn best mogelijk en werden niet gecontesteerd. Regionale verschillen in de versoepelingen bij verschillende situaties zijn de logica zelf. Het kan niet zijn dat ik in mijn kot moet blijven omdat de Brusselaars zich niet willen laten vaccineren.

  6. wie herinnert zich nog de communautaire atoombom betreffende de wapenleveringen? De walen spraken en zonder nog maar een reactie vanuit Vlaanderen af te wachten was de wapenhandel in België gesplitst. Weg te klein landje, weg solidariteit, weg Vlaanderen. Met even veel Vlaamse assertiviteit als de Waalse toen is de sociale zekerheid nu gesplitst

Plaats een reactie

Delen