Genieten van een terrasje in Amsterdam. Foto Shutterstock

Uncategorized

Nederland wil vanaf 21 april terrassen heropenen en avondklok opheffen

Wim De Smet

In Nederland heeft het kabinet een concreet plan om vanaf 21 april enkele versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren. De terrassen en winkels kunnen wellicht weer openen en de avondklok wordt opgeheven.

De versoepelingen staan te lezen in een breed openingsplan, zo meldt RTL Nieuws op basis van bronnen in Den Haag. Het concept-openingsplan wordt nu voorgelegd aan deskundigen. Bedoeling is om de versoepelingen in verschillende stappen uit te voeren om tegen de zomer alle coronamaatregelen te kunnen afschaffen. Het Outbreak Management Team (OMT) moet uiteindelijk de knoop doorhakken.

Toegangstesten in hoger onderwijs

De heropening van winkels en terrassen zou de eerste stap zijn in het openingsplan. Ook het stopzetten van de avondklok behoort tot de eerste maatregelen. De mensen zullen thuis niet langer 1 maar wel 2 personen mogen ontvangen. Ook het openen van de buitenschoolse opvang en het middelbaar onderwijs staat in het lijstje. Voor het hoger onderwijs worden dan weer toegangstesten ingepland.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wim De Smet (°1970, Asse) was meer dan 20 jaar dienst als journalist bij Het Laatste Nieuws. Hij is altijd op zoek naar nieuws.

Plaats een reactie

Delen