Good Move, belastingen en veiligheid doen ondernemers overwegen om uit Brussel te verhuizen

Brusselse ondernemers overwegen een verhuis. Shutterstock

Uncategorized

Nederlands parlementslid Sidney Smeets (D66) ook niet meer welkom bij advocatenkantoor Spong

Niels Geerinck

Begin deze week raakte bekend dat Smeets seksueel intimiderende berichten naar minderjarige jongens had gestuurd. Gisteren verschenen er getuigenissen waaruit blijkt dat Smeets seksuele handelingen trof met minderjarigen. Het kantoor waar Smeets werkt reageert geschrokken op de feiten.

Sidney Smeets is actief als strafrechtadvocaat. Hij werkt voor ‘Spong advocaten’ een gerenommeerd kantoor in Amsterdam onder leiding van Meester Gerard Spong. Zo verdedigde hij een van de verdachten in de Amsterdamse zedenzaak en trad hij op als raadsman voor de inmiddels verboden pedofielenvereniging ‘Martijn’. Het kantoor reageert nu voor het eerst op de recente feiten.

“Een drama”

De oprichter zegt verrast te zijn door de feiten. Naar eigen zeggen had het kantoor nooit iets opgemerkt van grensoverschrijdend gedrag bij Smeets of waren er ook nooit meldingen van zulke aard ontvangen. Spong noemt de aantijgingen en gebeurtenissen ‘een drama’. Hij laat weten zelf geen onderzoek te starten naar Smeets. Dat is volgens Spong iets voor de Orde van Advocaten.

Eind termijn

Toch is het nakend vertrek van Smeets niet geheel het gevolg van de openbaringen rondom de intimidatie van minderjarigen. Het vertrek van Smeets bij het kantoor stond al vast. Door zijn aantreden als Tweede Kamerlid voor D66, zou zijn arbeidsovereenkomst sowieso op 1 mei eindigen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen