Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Negen pro-democratieactivisten in Hongkong veroordeeld

Wijnand Meeus

Donderdag zijn negen pro-democratieactivisten in Hongkong veroordeeld nadat ze in 2019 deelnamen aan niet-toegelaten protesten. De activisten riskeren tot vijf jaar celstraf.

Twee van de negen activisten pleitten schuldig aan de feiten. De zeven anderen bleven het onschuld aanhouden maar werden tevergeefs schuldig bevonden aan de organisatie van en deelname aan een illegale bijeenkomst.

De beruchte manifestatie waar ze voor werden veroordeeld vond plaats op 18 augustus 2019. De demonstratie was een van de grootste van de gehele pro-democratische protestbeweging. In totaal manifesteerde toen meer dan 1,7 miljoen mensen.

De beslissing van de rechtbank is een nieuwe klap voor de democratiebeweging in Hongkong, die hard wordt onderdrukt door Peking. De afgelopen maanden kregen vele activisten strenge celstraffen opgelegd. Vele medestanders vluchtten al naar het buitenland uit vrees voor vervolging.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen