Treinreizigers op weg naar de kust (Photonews)

Treinreizigers op weg naar de kust (Photonews)

Binnenland politiek

NMBS-baas Dutordoir dreigt ermee treinverkeer naar kust stil te leggen

Pieter Van Berkel

NMBS-CEO Sophie Dutordoir dreigt ermee het treinverkeer naar de kust stil te leggen als de regering haar plannen, zoals de raamregel, niet herziet. Dat schrijft Le Soir.

In een brief aan premier premier Alexander De Croo (Open Vld), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) en minister van Mobiliteit George Gilkinet (Ecolo) stelt Dutordoir de raamregel – waarbij reizigers naar de kust tijdens paasvakantie enkel aan het raam kunnen plaatsnemen – in vraag.

Ultimatum

“Zoals herhaaldelijk benadrukt, zal de uitvoering van deze beslissingen de NMBS in een situatie brengen die, zonder andere dringende en bindende maatregelen van de overheid, onbeheersbaar dreigt te worden”, schrijft Dutordoir. “De situatie die we de laatste uren op het terrein hebben waargenomen, toont aan dat de gemaakte afspraken en de gezamenlijke inspanningen niet voldoende zijn om de toestroom van reizigers te stoppen.”

De NMBS-baas geeft de regering een ultimatum. Ofwel komt er een noodbesluit dat de NMBS toelaat om al de beschikbare transportcapaciteit te mobiliseren, ofwel komt er een dringende maatregel om het reizen met de trein naar de kust strikt te beperken. Indien de regering daar niet op ingaat, dreigt Dutordoir ermee het verkeer naar de kust stil te leggen. Ze geeft wel aan dat ze dit scenario wil vermijden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen