Antwerpen. Foto Shutterstock.

Antwerpen. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Ondanks corona 100 extra mensen nodig om Antwerpen proper te maken

Ruben Notteboom

Ondanks de coronamaatregelen ziet Antwerpen eruit zoals een festivalweide. Door het mooie weer trok een gigantische massa mensen naar de parken en pleinen. Ze lieten echter zeer veel afval achter. Om die nu op te ruimen, moet de stad zelfs bijna 100 extra mensen inzetten.

Patrick Deboeure, ploegleider van de reinigingsdienst, reageert in VRT dat hij “wel begrijpt dat mensen de zon opzoeken”, maar hij roept op om al het afval gewoon mee te nemen naar huis of op te ruimen.

“Festivalweides in plaats van weide om te zonnen”

Hij vergelijkt de pleinen met “festivalweides in plaats van een plek om te komen zonnen.” De massa mensen verzamelt zich namelijk, men eet en drinkt wat maar gooit dan de blikjes, flesjes, zakjes… gewoon op de grond. Eén blikje lijkt misschien niet veel, maar als 40 mensen 1 of 2 blikjes laten rondslingeren, ontstaat er al snel een massale afvalberg.

De politie was ook aanwezig aan het Antwerpse Droogdokkenpark omdat het daar zo ontzettend druk was. Mensen werden zelfs weggestuurd om de drukte te weren. Er waren namelijk zodanig veel mensen, dat het niet meer volgens de coronamaatregelen kon.

Een jaar met coronaregels

Na een jaar met coronaregels, vrijheidsbeperkingen en weinig sociaal contact, begrijpen velen dat men nu de zon en de mensen opzoekt. Anderen maken zich echter zorgen omdat de cijfers maar blijven stijgen. De regering spreekt over een mogelijke “derde golf”, waardoor er nieuwe maatregelen zijn ingevoerd. Een Brusselse rechter besliste eerder dat er geen wettige basis was, maar de overheid heeft nog 30 dagen om daar iets aan te veranderen.

Het is onduidelijk wanneer het einde van het coronatijdperk nabij is. Nu men vaccineert, is de hoop dat dit de laatste keer is dat men zo moet leven. Er zijn echter heel wat problemen met de vaccinatiecampagne. Vooral levering blijkt vaak mis te gaan. Daarnaast loopt het ook wel eens mis met de organisatie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

1 gedachte over “Ondanks corona 100 extra mensen nodig om Antwerpen proper te maken”

Plaats een reactie

Delen