Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Uncategorized

Onderzoek bevestigt: Sihame El Kaouakibi verduisterde minstens 350.000 euro Antwerpse subsidies

/

Van de iets meer dan 5 miljoen euro subsidies die Sihame El Kaouakibi kreeg van het Antwerpse stadsbestuur, werd minstens 350.000 euro verduisterd. Daarnaast blijkt dat El Kaouakibi met die subsidies zichzelf een bijzonder riant loon toekende van maar liefst 100.000 euro per jaar.

Een tweetal maanden geleden kwam toenmalig Open Vld-parlementslid en zelfbenoemd sociaal onderneemster in nauwe schoentjes vanwege vermeende subsidiefraude. De voorbije jaren kreeg El Kaouakibi met haar vele vzw’s miljoenen euro’s subsidies op zowat alle niveau’s (federale overheid, Vlaamse overheid en Antwerps stadsbestuur), maar een aanzienlijk deel van dat geld belandde in de zakken van El Kaouakibi zelf.

Er werden verschillende onderzoeken gestart om in kaart te brengen hoeveel euro El Kaouakibi nu precies verduisterde, en het eerste onderzoek van de stad Antwerpen is nu afgerond. Het auditrapport bevestigt de vermoedens dat El Kaouakibi ook met Antwerpse subsidies fraude heeft gepleegd. Sinds 2014 kreeg ze van de stad Antwerpen 5,2 miljoen euro subsidies, daarvan is minstens 350.000 euro en misschien meer verduisterd.

Naast het feit dat het rapport de subsidie-fraude bevestigt, wordt er ook melding gemaakt van de lumineuze bedragen die de sociaal onderneemster zichzelf toekende. Sihame El Kaouakibi keerde zich als zaakvoerster van vzw Let’s Go Urban een jaarsalaris van maar liefst 100.000 uit, ook met de subsidies die bedoeld waren voor kansarme jongeren. In realiteit is Sihame El Kaouakibi er dus nog een heel stuk rijker van geworden dan de verduisterde 350.000 euro, en dit gaat voor de duidelijkheid enkel en alleen om de subsidies van de stad Antwerpen. De onderzoeken naar de federale en Vlaamse subsidies lopen nog.

https://twitter.com/ImadeAnnouri/status/1382761162085908485

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




18 gedachten over “Onderzoek bevestigt: Sihame El Kaouakibi verduisterde minstens 350.000 euro Antwerpse subsidies”

  1. Alle malversaties van El Kaouakibi zijn terug te voeren tot subsidiebeleid en dit zowel van de federale overheid, de Vlaamse overheid als de Antwerpse overheid. Daar wringt het schoentje. Subsidies zijn het grote kwaad. Daarom moeten de toekenners van subsidies hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden voor de misbruiken ervan. Dit garandeert een betere controle.

  2. Ik ben benieuwd naar de reactie van Bart De Wever, die zich de afgelopen weken van de ene nieuwsstudio naar de andere haastte om te benadrukken dat stad Antwerpen geen geld kwijt geraakt is aan onze “sjoemelpoedel”.

  3. Wanneer worden dat mens en haar entourage in voorlopige hechtenis genomen in de Begijnenstraat?Hebben de Stad,Gewest en Federale overheden bang dat er sommigen aan galg zouden worden gepraat?Doe jij zomaar eens iets als gewone sterveling.Klassejustitie van de bovenste plank en daarbij maandelijks nog een riant loon als onafhankelijke in het Vlaamse halfrond!We gaan nog moeten geloven dat het orakel van Kortrijk,die wel het grote woord voerde op alle TV kanalen naar aanleiding van het grote drugsonderzoek,een vinger in de pap heeft!

  4. Waarom hechtenis Willy? U vergeet dat dit geld gewoon werd gegeven, bijna GESMETEN in haar richting…het kon niet op want “allochtoon” en als bonus ook nog eens lesbo….tsjing tsjing kassaaaaa

  5. Wie zou dat dan moeten gecontroleerd hebben, haar volksgenote schepen Nabilla Ait Adoud van de firma NV-Asociaal, van broodjes zaak uitbaatster gepistoneerd en geparchuteerd tot Antwerps schepen van “cultuur, kinderopvang, personeel, loketten en ontwkkelingssamenwerking”, (jawadde !!!!!!!!!) ? Zo niet, wie dan wel anders, iemand toch ? Politiek-correct beschouwd lijkt me het samenstellen en aanbieden ter verkoop van “ene met smos” , ” ne martino” ; “ene met kip-curry”, “ene met hesp en ene met kaas” ruim voldoende om competent genoeg te zijn om o.a. “cultuur” te beheren en te subsidiëren, ook qua balletsgespartel als “Let’s go Urban money grabbing”. Of dat objectief-correct beschouwd eveneens zo zou zijn, laat ik welvoeglijkheidshalve in.het midden om niet door PoCo’s gestigmatiseerd te worden als een vermeende “discriminerende, racistische, fascistische, neo-nazi”(sic) waarbij PoCo’ pipo’s & pipa’s het historisch verschil niet lijken kennen tussen “nazisme” en “fascisme” al kunnen ze er wel veel en vaak over raaskallend zemelzeiken

  6. Eigenlijk komt het erop neer dat het hele verhaal terug te brengen is naar: 1) Als je het katje (poedel) bij de melk zet …. en 2) We worden bestuurd door een bende angshazen met meer schrik voor het woord ‘racist’ dan voor ‘corrupte dief’.

  7. De politieke correctheid vereist dat allochtonen niet gecontroleerd worden, het zou als racisme kunnen beschouwd worden. Als autochtoon krijg je waarschijnlijk zulke bedragen niet, dus is controle overbodig. Misschien is er ook iets aan de hand met de VZW’s van haar broer, ik zou daar toch ook eens een kijkje nemen. Misschien kennen ze beiden de trukken van de foor.

  8. Valt er hier nog wat te plukken of achterover te drukken of ben ik te laat ? Of… zou ik op grond van het concept “positieve actie”(sic) waarbij iemand uit een meerderheid achteruitgestoken wordt ten bate van iemand uit een minderheid “autochtonofoob discriminatoir” belet worden om ook eens mijn wijsvinger in de subsidie honigpot te soppen tot aan mijn elleboog ? Raar maar waar dat het uit de Linkse duim gezogen concept “positieve actie”(sic) primeert op de Constitutie ; art 10 (“alle Belgen gelijk voor de Wet”) en art 11 (“verbod op discriminatie”) ! Begrijpe wie kan, dus beperkt tot wie geïndoctrineerd is met een baxter PoCo-propaganda in de Linkse arm

  9. Poetin parafraserend: De inwijkelingen (of hoe je ze ook noemen wil) hebben ons nodig, wij hen niet. Bijgevolg begrijp ik niets van het zwaktebod van ons Europeanen. En nog minder van de miljoenen subsidies. Mijn verstand is er echt te klein voor. Er zijn zoveel eigen projecten die het zonder subsidie moeten stellen. Ik viel van mijn stoel toen ik over de astronomische bedragen hoorde die betaald worden om wat te dansen en te hossen. Alles herleidt zich tot de decadente angst voor de zwakkeren. O, degraderend Europa!

  10. Je moet de familie Kaouakibi het nageven…ze hebben ons maar mooi bestolen en nog .. en jaren heeft er geen haan naar gekraaid. …en eigenlijk nie moeilijk als je een vriendin bij de uit te delen subsidiepot hebt zitten en nog een vriendje ….moesten ze oneervol ontslaan zoals dat gaat in het bedrijfsleven.. .ook Somers afzetten …hebben allemaal boter op hun hoofd …en idd check de zaakjes van die andere Kaouakibis eens….want …daar is ook subsidiegeld naartoe gevloeid….zelfs geld van de “ziekenkas”…..een SCHANDE…de bak in met da tuig….

Plaats een reactie

Delen