Ook familie Sihame El Kaouakibi profiteerde mee van subsidies stad Antwerpen

Schepen Nabila Ait Daoud (N-VA), Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouabi en schepen van Jeugd Jinnih Beels (Vooruit). Foto: Facebook.

Uncategorized

Ook familie Sihame El Kaouakibi profiteerde mee van subsidies stad Antwerpen

Kristof Luypaert

Sihame El Kaouakibi liet nog drie van haar familieleden werken voor vzw Let’s Go Urban. Dat schrijft Het Laatste Nieuws maandagavond. Naast de vennootschappen van El Kaouakibi blijkt nu ook de familie van de politica betrokken in het kluwen van de subsidiestroom bij de vzw Let’s Go Urban. Sihames broer Nourdine El Kaoukibi (44) zou als freelancer zo’n 102.000 euro aan subsidies hebben ontvangen

“Mijn cliënt was in loondienst en kreeg 37.000 euro bruto uitbetaald”, bevestigde diens advocaat Abderrahim Lahlali maandagvond aan VTM Nieuws. Wat er dan met de overige 65.000 euro gebeurde blijft volgens de krant een mysterie.

Bij minstens 270.000 euro aan facturen voor de nieuwbouw en renovatie van het Urban Center stelde de audit van de Stad Antwerpen grote vragen. Meer dan een derde van dat bedrag, zo’n 102.850 euro ging naar naat Sihames broer Nourdine El Kaouakibi. “We willen daar heel duidelijk in zijn”, zegt Abderrahim Lahlali, de advocaat van Nourdine. “Mijn cliënt werkte in loondienst bij A Woman’s View en kreeg voor die prestaties 37.000 euro bruto.” “Extra freelance ondersteuning”

Over de ondersteuning van die renovatiewerken was al gesproken tijdens de persconferentie van El Kaouakibi begin februari. Vandelanotte bleef daarover op de vlakte en lichtte enkel toe dat “op de raad van bestuur van 23 november 2016” beslist was over die “extra freelance ondersteuning” nodig was”. Toen Annemie Moens informeerde naar de identiteit wilde advocaat Vande Lanotte en de betrokken bouwkundig ingenieur enkel bevestigden dat het ging om een “aangezochte en gemachtigde persoon”.

“Facturatie voor totaal niet verifieerbaar bedrag van 102.850 euro is ‘aberrant'”

De ingenieur – die instond voor de volledige projectopvolging, de renovatiewerken en de nieuwbouw mocht 68.884 euro aanrekenen. Het architectenbureau factureerde een bedrag van 139.150 euro. Zowel de naam, het bedrag van 102.850 euro wekte al argwaan op bij Moens. “De facturatie voor een totaal niet verifieerbaar bedrag van 102.850 euro vormt hierbij een schril contrast. Het is aberrant.”, klonk het in haar rapport.

VTM kon onder meer een werfverslag inkijken van 12 maart 2018 dat hij opstelde. Daaruit blijkt dat Nourdine El Kaouakibi tot april 2018 projectcoördinator was. Daarna viel hij uit wegens ziekte. Volgens Lahlali heeft zijn clïent “ervaring met grote werken” en heeft hij “een opleiding industriële wetenschappen gevolgd”. Hij zou ook werfverslagen hebben opgemaakt en in contact hebben gestaan met architecten en ingenieurs.

Ook andere familieleden kregen betaald door de vzw Let’s Go Urban. Youssef El Kaouakibi kreeg 11.808 euro voor “coaching, ondersteuning en kilometer- en vrijwilligersvergoedingen”. Bijna 3.000 euro van dat bedrag vindt de Stad Antwerpen “niet voldoende onderbouwd”. Fatima El Kauouakibi streek in totaal 15.161 euro op. voor boekhouding, artiestenvergoedingen en vrijwilligerswerk. En ook hier vindt Antwerpen het overgrote deel – 10.840 euro – “niet voldoende onderbouwd”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

4 gedachten over “Ook familie Sihame El Kaouakibi profiteerde mee van subsidies stad Antwerpen”

Plaats een reactie

Delen