Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Ook Malediven zetten in op ‘vaxication’

Wijnand Meeus

Ook de Malediven willen toeristen lokken door ze een vaccinatie aan te bieden. De zogenaamde ‘vaxacation’ houdt in dat toeristen in ruil voor een verblijf van enkele weken op de eilandengroep twee keer zullen worden ingeënt met een coronavaccin. Op deze manier willen de Malediven hun toerisme opnieuw de hoogte in laten schieten. Toerisme is een van de belangrijkste inkomsten voor de eilandengroep en kende door de coronacrisis een sterke terugval.

Volgens cijfers van de Michigan State University is toerisme goed voor maar liefst 28 procent van het BBP van de Malediven, wat een van de hoogste percentages ter wereld is. De Malediven doken ondanks de coronapandemie niet extreem in het rood. Dat heeft te maken met het feit dat toeristen kunnen worden gespreid over de verschillende eilanden, waardoor maatregelen als social distancing beter kunnen worden nageleefd.

Toch kampte de toeristische sector met een serieuze terugval. In plaats van de gemiddeld 1,7 miljoen toeristen ontvingen ze er vorig jaar slechts 550.000. Om de sector nu opnieuw op te starten voeren ze de ‘vaxication’ in. De vraag blijft echter of de Malediven wel genoeg vaccins zullen krijgen. Volgens minister van Toerisme Abdulla Mausoom is dat geen probleem omdat de bevolking relatief klein is. De Malediven betrekken hun vaccins bij India, China en het Covax-programma van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Momenteel wordt ook een levering uit Singapore verwacht.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen