Sven Gatz. Foto Photonews.

Sven Gatz. Foto Photonews.

Uncategorized

Ook Sven Gatz (Open Vld) gaf 320.000 euro subsidies aan El Kaouakibi, zonder één factuur ter controle

/

De Vlaamse overheid wil 320.000 euro terugvorderen van Sihame El Kaouakibi die Open Vld-minister Sven Gatz haar in 2017 cadeau gaf in de vorm van een subsidie. Jarenlang was er geen enkele vorm van controle op die subsidie en werd er niet één factuur voorgelegd ter controle.

Begin februari barstte de bom rond Open Vld-parlementslid onderneemster Sihame El Kaouakibi. De zelfbenoemd sociaal onderneemster kreeg de voorbije jaren miljoenen euro subsidies, steun voor haar vele vzw’s die ze liet verdwijnen in haar eigen zakken. Sihamegate toonde een totaal gebrek aan ethiek bij El Kaouakibi zelf, maar legt ook het totaal gebrek aan controle op subsidies pijnlijk bloot.

El Kaouakibi slaagde erin zowat alles en iedereen om de tuin te leiden. Federale overheid, Vlaamse overheid en Antwerps stadsbestuur. Allemaal keerden ze rijkelijk subsidies uit aan Sihame El Kaouakibi, al te vaal zonder daar enige vorm van controle op uit te voeren. Onderzoek van VTM Nieuws botste op alweer nieuwe feiten.

In 2017 betaalde toenmalig Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) 320.000 euro subsidies aan Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi. “Vier jaar lang nauwelijks controle en geen enkele factuur als bewijs gezien”, stelt één van de VTM-journalisten die onderzoek doet naar de subsidiestromen van El Kaouakibi op Twitter. “Nu roepen en geld terugvragen, is wel erg makkelijk.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “Ook Sven Gatz (Open Vld) gaf 320.000 euro subsidies aan El Kaouakibi, zonder één factuur ter controle”

  1. In 2017 betaalde toenmalig Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz (Open Vld) 320.000 euro subsidies aan Let’s Go Urban van Sihame El Kaouakibi. “Vier jaar lang nauwelijks controle en geen enkele factuur als bewijs gezien.[…]. Kan iemand mij uitleggen waarom die liberale criminelen niet aangehouden werden en voor de rechtbank gedaagd?

  2. dat blauw gespuis zal nu opnieuw iets moeten uitvinden om de schuld bij de NVA te leggen.Na dergelijke gevallen moet JJ dat blauw gespuis uit zijn regering zetten,nu heeft hij redenen te over olm dat te doen.Vervang dat blauw gespuis door de spa,voor het VB zal het nog een paar jaar te vroeg zijn.Gooi ze eruit,in Wallonië hebben ze het ook gedaan,imam-somers zal nog wel enkele fratsen uithalen die de Vlaming veel geld zal kosten

  3. dat blauw gespuis zal nu opnieuw iets moeten uitvinden om de schuld bij de NVA te leggen.Na dergelijke gevallen moet JJ dat blauw gespuis uit zijn regering zetten,nu heeft hij redenen te over om dat te doen.Vervang dat blauw gespuis door de spa,voor het VB zal het nog een paar jaar te vroeg zijn.Gooi ze eruit,in Wallonië hebben ze het ook gedaan,imam-somers zal nog wel enkele fratsen uithalen die de Vlaming veel geld zal kosten

Plaats een reactie

Delen