Jean-Marie Dedecker en Bart Tommelein. Foto Photonews.

Jean-Marie Dedecker en Bart Tommelein. Foto Photonews.

Uncategorized

Ook Tommelein wil terrassen heropenen: “Laat burgemeesters zelf beslissen”

/

Burgemeester van Oostende Bart Tommelein (Open Vld) treedt N-VA-voorzitter Bart De Wever bij in zijn pleidooi voor de heropening van de horeca-terrassen. Ook hij noemt dat “een kwestie van de openbare orde en veiligheid” en pleit ervoor die beslissing over te laten aan de burgemeesters.

Vanmiddag pleitte Bart De Wever in het VTM-nieuws voor de heropening van de terrassen, wat volgens hem een maatregel van openbare orde is. “Als we niet heropenen wordt de remedie op den duur erger dan de kwaal”, klonk het onder meer. “Ik zou veel liever al die mensen die in die parken zitten op pleinen en terrassen laten zitten met een maximum capaciteit en stewards.”

Oostends burgemeester Bart Tommelein geeft De Wever gelijk. “We hebben dit met de kustburgemeesters al weken geleden gezegd: de terrassen openen is een kwestie van de openbare orde en veiligheid te kunnen garanderen”, aldus Tommelein. “Toen werd de discussie over de terrassen gevoerd op een moment dat de coronacijfers aan het stijgen waren, nu zijn de cijfers weer aan het beteren. Nu zit het weer ook wat tegen, maar als het straks weer warmer wordt en de zon volop schijnt, kunnen we weer in de problemen komen.”

Tommelein vindt dat die beslissing overigens bij de burgemeesters gelegd moet worden, eerder dan bij de federale politiek. “Op dit moment worden alle coronamaatregelen centraal genomen. Wel, het is tijd om in plaats van top-down beslissingen te nemen, bottom-up te gaan optreden. Concreet: laat de burgemeesters zelf beslissingen nemen. Wij kennen onze stad het beste en kunnen aan de hand van een burgemeestersbesluit stellen hoe, waar en wanneer terrassen mogen geplaatst worden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Ook Tommelein wil terrassen heropenen: “Laat burgemeesters zelf beslissen””

  1. Wenst de liberale burgemeester van Oostende, Tommelein, het Belgisch protectoraat Vlaanderen te verkavelen in 300 autonome republieken? Mij goed, maar schaf dan eerst de Vlaamse regering af en hevel haar bevoegdheden over naar de provinciebesturen. Het Vlaams parlement, wegens overbodig, verplaatsen we naar Plopsaland in De Panne. De Vlaamse interne staatshervorming komt er aan. O ja! Laten we de dienstvoertuigen van onze Vlaamse excellenties vervangen door bakfietsen. Goed voor het milieu.

Plaats een reactie

Delen