(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Opnieuw christelijke geestelijke ontvoerd en vermoord in Nigeria

Sonja Dahlmans

Frederick Ojo Aramuwa, een vijftigjarige dominee uit de zuidoostelijke staat Ondo, Nigeria, is dood teruggevonden. De dominee werd op 31 maart ontvoerd, terwijl hij terugkwam van een bezoek aan zijn geboortedorp. Wie er achter de ontvoering zit, is nog onbekend.

De familie van Aramuwa heeft een som losgeld betaald aan de ontvoerders. Ondanks dat deze som geld werd betaald, is het lichaam van de dominee dood teruggevonden vlakbij de plaats waar hij verdween.

Geestelijken zijn vaker het doelwit van aanslagen of ontvoeringen in Nigeria. Zo werd in februari van 2020 een dominee gedood door islamitische extremisten en in juni van datzelfde jaar werden dominee Emmanuel Saba Bileya en zijn echtgenote doodgeschoten op hun boerderij in het noordoosten van Nigeria.

In december vorig jaar werd dominee Yakuru ontvoerd door Boko Haram. De terroristen gaven de Nigeriaanse regering tot afgelopen 3 maart 2021 de tijd om met hen te onderhandelen over het lot van Yakuru. Dominee Andimi werd in januari 2021 ontvoerd en vermoord door Boko Haram.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen