Toeristen op het strand van Oostende - Foto: Shutterstock

Toeristen op het strand van Oostende - Foto: Shutterstock

Uncategorized

Overheid blijft drukte aan de kust tot eind 2021 nog actief monitoren

Niels Geerinck

De zogenaamde ‘druktebarometer’ zal nog tot minstens eind 2021 actief blijven. Dat werd bevestigd tijdens een vergadering van de provincieraad. Op termijn wil men gedetailleerde informatie kunnen verschaffen per kustgemeente omtrent het aantal bezoekers en hun herkomst.

De druktebarometer werd begin juni 2020 ingevoerd. Via de webapplicatie kunnen mensen nagaan hoe druk het is aan de kust en in de kustgemeenten. Door de coronacrisis werden de mensen die een uitstap naar de kust op de agenda hadden, aangeraden op de barometer op voorhand te raadplegen. Zo trachtte men de drukte te spreiden over de kust.

Gegevensverzameling uitbreiden

De barometer functioneert via mobiele telefoniedata die het verzamelt. Het systeem zal zeker nog tot eind 2021 actief worden toegepast. Momenteel zitten er verschillende toevoegingen aan het systeem in de pijplijn. Men wil meer data verzamelen en weergeven. Zo zal op termijn informatie over het weer en de tijdstippen van hoog of laag water verschijnen. Finaal gaan er stemmen op om zelfs de herkomst van bezoekers te monitoren.

Via de barometer zal dan te zien zijn hoeveel bezoekers er in de kustgemeenten zijn en of deze afkomstig zijn uit Vlaanderen, Wallonië, Brussel of buitenland.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Niels Geerinck (1994) koestert een passie voor de binnen- en buitenlandse (geo)politiek. Zijn interessegebied richt zich in het bijzonder naar de politieke en culturele tendensen in de Hongaarse, Angelsaksische en Scandinavische sferen. Cultuur- en boekenliefhebber.

Plaats een reactie

Delen