Terrassen mogen binnenkort heropenen. Foto Photonews.

Terrassen mogen binnenkort heropenen. Foto Photonews.

Uncategorized

Overlegcomité: terrassen heropenen op 8 mei, sluiting om 22u

/

De horecaterrassen mogen heropenen op 8 mei. Dat besliste het Overlegcomité vandaag. Er mogen maximaal vier mensen aan tafel zitten op veilige afstand van elkaar, en de terrassen moeten om 22u sluiten.

Vandaag kwam het Overlegcomité opnieuw samen om de (geplande) coronamaatregelen te evalueren. De heropening van de horecaterrassen, wat uitgesteld werd naar 8 mei, stond opnieuw ter discussie. Met name de virologen pleitten ervoor om dat opnieuw uit te stellen.

Het Overlegcomité besliste om de heropening te laten doorgaan, maar wel onder voorwaarden. Mensen mogen met maximum vier personen samen aan tafel zitten, minstens 1,5 meter afstand houden met elkaar en een mondmasker dragen bij het gebruik van het sanitair. Alle terrassen moeten ten laatste om 22u sluiten.

Over de evenementen in de zomermaanden juli en augustus wordt pas op een volgend Overlegcomité beslist. Voor de maanden mei en juni blijft het Overlegcomité “zeer voorzichtig”, aldus premier Alexander De Croo. “Het laatste wat we willen doen, is perspectief geven dat we niet kunnen waarmaken.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Overlegcomité: terrassen heropenen op 8 mei, sluiting om 22u”

  1. Madame Blanche kijkt in haar kristallen bol en zegt dat “het verkeerd zal aflopen”. Omdat ik nadenk kom in tot dezelfde conclusie op basis van wat medisch personeel in de ziekenhuizen verklaart over de bezettingsgraad der bedden. Ik wou dat ik ongelijk zou krijgen, maar ik vrees er voor dat dit niet het geval zal zijn….

  2. De cijfers zullen tegen eind mei wel wat oplopen. Ik hoop dat er deze keer wel gekeken wordt naar de gemeentes waar dat het geval is. Dan zal net als vorig jaar duidelijk worden dat de horeca hier niet van de oorzaak is. Maar men mag niet stigmatiseren dus dat mag niet openbaar worden.

  3. Een maatregel/maat voor niets.
    De Caluwe van horeca Vlaanderen doet dit overkomen als een overwinning.
    Vele horeca uitbaters denken er anders over.
    Ik houd mijn hart vast voor het aantal faillissementen dat op ons afkomt.
    Met alle respect Dirk Van Dessel, u zal ongelijk krijgen.
    Het zijn de “specialisten” en woordvoerders van ziekenhuizen die de angst onder de bevolking aanhouden.
    Ik heb uiteraard begrip voor de mensen in de zorg en verpleging, het probleem zit hem eerder in een (reeds jaren lange) tekort aan middelen en personeel.

Plaats een reactie

Delen