Apple laat omstreden app Parler terugkeren in App Store

Foto: Illustratief Shutterstock

Uncategorized

Parler plooit voor Apple: aangepaste app straks terug in App Store

Kristof Luypaert

Apple staat toe dat een aangepaste versie van de omstreden sociale netwerk-app Parler terugkeert in de App Store. Het Republikeinse congreslid Ken Buck heeft op Twitter een brief gedeeld waarin Apple dit nieuws bevestigt.

Via het populaire Amerikaanse platform zouden onder anderen Trump-aanhangers opgeroepen zijn om geweld te gebruiken bij de bestorming van het Capitool in Washington begin januari. Onder dat voorwendsel hadden Apple, Google en Amazon de app geblokkeerd.

Inmiddels heeft Parler volgens Apple genoeg veranderingen aan de app aangebracht om de verbanning ongedaan te maken. Een team van Apple dat beoordeelt of apps zich houden aan het beleid van het bedrijf heeft een aangepaste versie van Parler goedgekeurd. “Parler heeft updates voorgesteld. Met deze voorgestelde aanpassingen zal de app opnieuw beschikbaar komen in de App Store”, staat in de brief.

Berichten op de Parler-app worden voortaan onder meer anders gemodereerd. Hoe dit precies in zijn werk gaat, is nog onduidelijk.

Het is nog niet bekend wanneer de aangepaste versie van de app beschikbaar is.

https://redactie.palnws.be/2021/01/parler-nu-volledig-van-internet-verbannen-amazon-trekt-stekker-uit-servers/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen