Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu issueS a statement at the Israeli Defense Ministry in Tel Aviv, Israel, on Monday July 27, 2020, following the high tensions with the Lebanese militant group of Hezbollah at the Israeli-Lebanon border. Pool Photo by Tal Shahar/UPI

Uncategorized

Pfizer stopt leveringen aan Israël na wanbetalingen

Wannes Neukermans

Pfizer zou een lading vaccins die onderweg waren richting Israël hebben tegengehouden omdat het land de vorige lading van 2,5 miljoen vaccins nog niet betaald zou hebben. Het probleem zou bij een dispuut binnen de overgangsregering van Netanyahu liggen.

Israël is één van de beste leerlingen van de klas als het gaat om vaccinaties. Iets meer dan de helft van de bevolking kreeg al een eerste prik. Iets minder dan de helft kreeg al een tweede dosis toegediend. Het land begint echter door de voorraad te raken. Daarom is Israël op zoek naar zo’n 36 miljoen extra doses. Die zouden eerst gebruikt worden voor de volwassen bevolking. Wanneer blijkt dat het veilig is, zullen ook kinderen ermee gevaccineerd worden.

Conflict binnen regering

De Israëlieten keken vooral naar Pfizer, maar de aankoop van 36 miljoen vaccins werd last minute afgeblazen door een conflict tussen premier Benjamin Netanyahu en de minister van defensie Benny Gantz. De twee zijn lid van concurrerende partijen.

The Jerusalem Post schrijft dat het dispuut tussen de twee een rechtstreeks effect heeft gehad op de leveringen. Op zondag hadden er al een 700.000’tal vaccins moeten toegekomen, maar heeft fabrikant Pfizer die tegengehouden. Ze wachten namelijk nog op een openstaand factuur van 2,5 miljoen eerder geleverde vaccins. Dat nieuws is bevestigd noch ontkend door Pfizer. Wel bevestigen ze dat er een onderhandeling gaande is met Israël om een nieuw contract op te stellen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

4 gedachten over “Pfizer stopt leveringen aan Israël na wanbetalingen”

  1. Het gaat altijd om geld. In de politiek; bij de bakker, bij de beenhouwer, en,z… . Hij die zijn brood niet betaald zal ook een andere bakker moeten zoeken of honger lijden. Gratis werken was voor Stevaert.

Plaats een reactie

Delen