(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Pint wordt vanaf 8 mei mogelijk duurder

Pieter Van Berkel

Wie vanaf 8 mei een frisse pint wil drinken op een terras, betaalt daar mogelijk iets meer voor. Verschillende horecazaken zijn van plan de prijzen te verhogen om de geleden verliezen te compenseren.

Tijdens de eerste lockdown waren cafés en restaurants al meer dan twee maanden dicht, en sinds november is dat opnieuw het geval. Consumpties worden vanaf 8 mei, als de horecaterrassen opnieuw openen, mogelijk wel duurder. Verschillende horecazaken zijn van plan de prijzen te verhogen, zo blijkt uit een rondvraag.

De horecazaken verloren heel wat geld door de lange sluiting en de ook de extra veiligheidsmaatregelen brachten heel wat kosten met zich mee. Bovendien kunnen horecazaken vanaf 8 mei nog niet op volle capaciteit draaien.

Hoeveel die prijsverhoging zal bedragen, is nog niet gekend. Horeca Vlaanderen komt daarover binnenkort met cijfers. De federatie noemt het alleszins “logisch” dat uitbaters de rekensom maken en de tarieven mogelijk optrekken.

Volgens Belgian Brewers Federation is er vanuit de brouwerijen alleszins geen grote prijsstijging doorgevoerd, maar beslissen horecazaken zelf over een mogelijk hogere prijssetting.

“Wij nemen over het prijsbeleid geen standpunt in, maar waken dat er geen misbruik of misverstand optreedt”, klinkt het bij directeur Krishan Maudgal, die begrip heeft voor de moeilijke financiële situatie waarin horecazaken zich nu bevinden.

Overheidsmaatregelen, zoals de tijdelijke btw-verlaging van 21 naar 6 procent, zijn volgens de horeca-uitbaters onvoldoende om de extra kosten op te vangen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Pint wordt vanaf 8 mei mogelijk duurder”

  1. Wat is er niet duurder geworden tijdens het afgelopen jaar?
    Zelfs de zaken die niet te lijden hadden (verplicht sluiten) onder de repressie maatregelen van deze regering hebben niet nagelaten hun prijzen “aan te passen”.
    Voeding in het algemeen is een flink pak duurder geworden.

  2. InBev, Grolsch en nog wat brouwerijen verhogen in Nederland de inkoopprijzen voor de horeca, hetgeen tot aanzienlijke prijsstijgingen zal “lijden”. Ik zie niet waarom iets soortgelijks ook niet in België zal gebeuren, en 33 cl pils de magische grens van 4 euro (ongeveer 160 Franken) niet zal overschrijden. Over een goed flesje trappist zullen we maar zwijgen.

  3. Pint duurder op café. Ze doen maar aan mij zullen ze geen euro verdienen en ik heb niet het gevoel iets te missen. Terrasje doen, nee bedankt liever fietsen of wandelen in de natuur. Overigens is dat geen kritiek op mensen met een andere leefstijl. Leven en laten leven. Carpe diem.

Plaats een reactie

Delen