Een zieke hond. Foto Shutterstock.

Een zieke hond. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Politie roept op tot alertheid: twee honden vergiftigd in Herent en Everberg

Ruben Notteboom

De politie roept op tot alertheid nadat twee honden vergiftigd zijn in Herent en Everberg. Eén van de honden is gestorven. Het is onduidelijk hoe het vergif verspreid werd.

De eerste hond werd vergiftigd in het natuurgebied Molenbeekvallei, een gebied op de grens tussen Kortenberg en Herent. De tweede hond werd vergiftigd in Everberg, een deelgemeente van Kortenberg. Het lijkt er dus duidelijk op dat iemand vergif aan het verspreiden is voor honden.

Twee honden vergiftigd

Daarom roept de politie op om zeer alert te zijn en verdachte beweging te melden. Daarnaast raden ze aan om honden aan de leiband te houden. Het zou niet de eerste keer zijn dat iemand vergif verbergt in iets wat ogenschijnlijk onschuldig is. De honden eten dat dan op en worden zeer snel ziek. Van de twee vergiftigde honden is één helaas gestorven. De politie wil dat elk geval van vergiftiging gemeld wordt aan de politiezone Herent-Kortenberg. Er loopt een onderzoek

Niet de eerste keer

Indien de dader gevat wordt, kan die wel degelijk veroordeeld worden. Zo werd begin februari van dit jaar nog een man uit Gingelom veroordeeld. Hij wilde de hond van de buren vergiftigen met gehaktballen omdat hij het aanhoudende geblaf beu was. Hij kreeg een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel en een geldboete van 1.600 euro.

Ook vorig jaar vond een gelijkaardig geval plaats als nu in politiezone Herent-Kortenberg. Vorige zomer riep de politiezone Hamme-Waasmunster op tot alertheid omdat er gehaktballen werden gevonden met vergif in. Er waren al honden door gestorven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen