Katholiek onderwijs tevreden met vernietiging eindtermen: "Belangrijke uitspraak voor vrijheid van onderwijs"

Lieven Boeve. Photo News

Uncategorized

Politie te paard loopt topless manifestante omver in Ter Kamerenbos

Simon Segers

https://twitter.com/PoemPie_Loempie/status/1377743509311127559

Tijdens het nepfestival ‘La Boum’ in het Ter Kamerenbos heeft de politie te paard een vrouw aangereden. Het slachtoffer kwam hard neer op de grond. Volgens de ordediensten zou het slachtoffer het terrein op eigen kracht nog hebben verlaten.

In Brussel zakten naar schatting 5.000 mensen af naar het Ter Kamerenbos en hielden daar een feestje. Rond 16.15 uur kwam de politie ter plaatse met ruiters, drie waterkanonnen en zelfs een helikopter. Tijdens de daaropvolgende opschudding raakten 34 mensen, waaronder 26 agenten, gewond. In totaal werden 22 mensen gearresteerd.

Intern onderzoek

Op sociale media doken beelden op van een topless vrouw die hard wordt aangereden door een agent te paard. Uit de beelden blijkt dat de vrouw zwaar ten val kwam, maar volgen een parketmagistraat heeft zij het terrein zelfstandig kunnen verlaten. De agent in kwestie leek niet uit te wijken voor de vrouw.

De politie hield uiteindelijk vier manifestanten aan voor weerspannigheid, slagen en verwondingen tegen politieagenten en het niet naleven van de coronamaatregelen. Eén persoon is ter beschikking gesteld van het parket en moet zich op 22 april verantwoorden voor de correctionele rechtbank. De analyse van de beelden is nog volop aan de gang.

Over het incident waarbij de manifestante door een ruiter wordt omver gelopen, wordt geen uitleg verschaft. “We geven geen commentaar op specifieke incidenten”, meldt parketwoordvoerster Sarah Durant. “Wie zich slachtoffer voelt van een strafbaar feit, kan hiervoor klacht indienen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

7 gedachten over “Politie te paard loopt topless manifestante omver in Ter Kamerenbos”

  1. De politie wordt verdacht van disproportioneel geweld en mag zelf het onderzoek voeren over het misdrijf waarvan ze verdacht wordt. Per analogie stel ik voor om overtreders van verkeerovertredingen en misdrijven in het algemeen, voortaan uit te nodigen zelf een onderzoek in te stellen over de feiten die hen ten laste gelegd worden. De autocratische macht van de Wetstraat (Vivaldi) is blijkbaar gelinkt met het handhaven van de politiestaat.

  2. Zonder mij uit te spreken over de aard van de zaak (wie treft schuld?) meen in te mogen vaststellen dat men zo stilaan de controle over het hele corona-gebeuren, qua (zinloze) maatregelen, en optredens van regerende politici en politie begint te verliezen.
    Het mag dan ook geen wonder zijn dat mevrouw Verlinden, mijnheer De Croo en co steeds meer verwonderd, ontstemd, kwaad zijn of zaken onaanvaardbaar vinden.
    Om zichzelf uit de wind te zeten wijzen ze allemaal, ook …logen, …isten en andere tisten met een beschuldigende vinger naar de brave burgers.
    Ook Van Gucht weer vandaag ” ons gedrag van vandaag zal bepalen hoe snel de belasting zal afnemen in de loop van april”.
    Dat een overgroot deel van bevolking al meer dan 1 jaar netjes in de pas loopt blijkt deze mensen te ontgaan.

  3. Waarna dit na 2 jaar wordt geklasseerd wegens “gebrek aan bewijs” en zelfs een flik die verdacht wordt van een zwaar misdrijf krijgt loon doorbetaald. Zo is er een geval van 5 JAAR !!!!

  4. ze hadden er nog meer moeten omlopen waar is het respect naar andere mensen toe gewoon eigenwijs crapuul noem ik dit dat ervoor zorgt dat we nog langer opgesloten zitten

  5. Studenten te lijve gaan met paarden en ze dan ook nog eens vertrappelen ??? Neen politie, dit is een stap te ver ! Politiepaarden zijn getraind om door te lopen ongeacht wat. Dus politie, hier heb je een verantwoordelijkheid als je inloopt. Het zijn studenten, geen hooligans geen relschoppers, compleet fout. En voor degene die denken dat zij topless was ? Met de rug gekeerd tegenover een bende politie te paard, zij had een huidkleurige top aan. Dit is Belgie, dit is Belgische politie.

Plaats een reactie

Delen