Sihame El Kaouakibi vergelijkt zichzelf met Bart De Pauw: “Ik kan meespreken over de negatieve impact van gecanceld worden”

Bart De Pauw / Sihame El Kaouakibi (Photonews/Instagram)

Uncategorized

Politie valt binnen op lockdownfeestje in Antwerpen: jongeman (21) sterft na val uit raam

Anton Schelfaut

Afgelopen nacht is een 21-jarige man uit Deurne om het leven gekomen nadat hij een politiecontrole probeerde te ontvluchten tijdens een lockdownfeestje. Het parket is een onderzoek gestart.

De politie van Antwerpen kwam om 4 uur vannacht ter plaatse in een hotel aan de Meistraat na verschillende oproepen van geluidsoverlast. In een kamer op de bovenste verdieping was een lockdownfeestje aan de gang. Het hotelpersoneel had de gasten al meermaals aangesproken, maar het feestje bleef doorgaan.

Toen de politie arriveerde, probeerden de acht aanwezigen zich te verstoppen. Een 21-jarige man kroop daarvoor uit het raam en viel naar beneden. Reanimatiepogingen van de aanwezige politie-inspecteurs tot de aankomst van het medisch personeel konden helaas niet meer helpen.

De andere hotelgasten, het hotelpersoneel en de betrokken politiemensen waren zwaar onder de indruk van de feiten. Ze kunnen rekenen op bijstand van de dienst slachtofferzorg. Het parket zal een onderzoeksrechter vorderen om de precieze omstandigheden van het overlijden te onderzoeken.

De Wever: “Geschokt”

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) laat in een reactie aan Het Laatste Nieuws weten “geschokt” te zijn door het overlijden van een jonge Antwerpenaar vannacht. “Ik wil mijn medeleven betuigen aan zijn familie en naasten. Het gerechtelijk onderzoek naar deze verschrikkelijke gebeurtenis loopt.”

Al sinds de start van de controle op lockdownfeestjes proberen mensen zich te onttrekken aan de politie, merkt de burgemeester op. “De veiligheidsdiensten hebben echter ons algemeen belang voor ogen en zijn er om ons te helpen waar nodig”, zegt hij.

“Politiemedewerkers in heel dit land hebben het voorbije jaar bewezen in uitzonderlijke omstandigheden professioneel en integer hun moeilijke opdracht uit te voeren. Maar het overlijden van zo’n jong iemand confronteert ons pijnlijk met de gevolgen van lange lockdownperiodes op het mentaal welzijn, in het bijzonder van jongeren. Ik hoop dat we hierover in alle sereniteit het maatschappelijk debat zullen voeren.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

11 gedachten over “Politie valt binnen op lockdownfeestje in Antwerpen: jongeman (21) sterft na val uit raam”

  1. Schokkend nieuws, sterkte aan de familie en vrienden! De vraag is waarom de politie zich voor het karretje van de ‘big reset / bbb agenda’ van de elite en big tech bedrijven laat spannen. Ik neem althans toch aan dat politiemensen hoog of lager in rang, wezens zijn die zelf kunnen denken… over hun eigen vrijheid, toekomst en sociale leven, bijvoorbeeld.

  2. Jongeren zijn deze overbodige lockdowns kotsbeu en willen zich amuseren. Dit is niet meer dan normaal. Dat de Gestapo-politie zo repressief moet optreden is een rechtsstaat onwaardig. Ik zie ook de opmerkingen dat ze het zelf gezocht hebben. Dat klopt niet. Die jonge mensen hebben het niet gezocht om plots in een verklikkersmaatschappij te zijn terecht gekomen die jongeren iedere vorm van amusement wil ontnemen. Het risico op Covid is minimaal klein terwijl de mentale en morele schade oneindig veel groter is door mensen een normaal leven te ontnemen.

  3. De strenge regels zijn er voor de stommeriken, niet voor intelligente jongeren. Wij, ouwe zakken, die de wereldoorlog moesten ondergaan en 21 maanden verplichte militaire dienst moesten kloppen, creperen maar beter in een overbelast ziekenhuis. En de hotelgasten die niet tegen het nachtlawaai kunnen, rotten maar beter op. Ja, wij hebben het begrepen. Jongeren willen zich amuseren.

Plaats een reactie

Delen